Zonguldak'ın Ereğli ilcesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yonetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve diğer oda yoneticilerinin uyelerden gelen talepler ve şikayetleri aktardığı Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu pandemiden dolayı kapanan yada ciddi ciro kaybı yaşayan iş yerleri ilgili acıklamalarda bulundu.
Kdz. Ereğli TSO Yonetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ile Turkiye genelinde ki bir cok oda yoneticisinin uyelerden gelen talep ve şikayetleri aktardığı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bu konuyla ilgili olarak talep ve isteklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Lutfi Elvan'a iletildiğini aktardı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı acıklamada şu ifadelere yer verdi; "Pandemi tedbirleri kapsamında kapanan veya ciddi ciro kaybı yaşayan işletmelerimizin ilave desteklere ihtiyac olduğunu goruyoruz. Bu işletmelere kira ve benzeri giderleri icin doğrudan destek verilmesi gerekiyor. Vergi, prim, kredi odemelerinin de ertelenmesi de hayati oneme sahip. Bu taleplerimize sektorlerin diğer sorun ve onerilerinin tamamını başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanımız Lutfi Elvan ve ilgili bakanlarımıza aktardık. Ozellikle KOBİ'leri, ticaret erbabını rahatlatacak istihdamı koruyacak mujdeli haberleri bekliyoruz."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun taleplerini en ust duzeyde dile getirmesinin onemine vurgu yapan Kdz. Ereğli TSO Yonetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş "Turkiye genelinde olduğu gibi pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bir cok iş yeri kapandı yada cirolarında ciddi anlamda duşuşler yaşadı. Bizler uyelerimizden gelen talep ve şikayetleri bu surecte TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na surekli olarak aktardık. TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'nun bizlerin ilettiği talep ve şikayetleri başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanımız Lutfi Elvan ile ilgili kuruluşlara aktarması ve aktardığımız konularla ilgili olarak adımlar atılması esnaf, sanayici ve tuccarımız acısından hayati onem taşımaktadır. Bu vesile ile TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na uyelerimizden gelen talep ve şikayetleri en ust duzeyde dile getirmesi ve cozum icin yaptığı calışmalardan dolayı teşekkur ediyoruz." - ZONGULDAK