DOĞUŞTAN bedensel engelli olan ve hayatını tekerlekli sandalyeyle devam ettiren Barış Tercan'ın (26) su altına dalış hayali, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu oncesinde, Pamukkale'deki Antik Havuz'da gercek oldu.
Denizli'nin Merkezefendi ilcesinde ailesiyle yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olan Barış Tercan, Merkezefendi Belediyesi'nin Engelsiz Yaşam Akademisi'ndeki gorevlilere en buyuk hayalinin su altında dalış yapmak olduğunu soyledi. Tercan'ın hayalini, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu kapsamında gercekleştirmek isteyen yetkililer, Antalya'nın Kaş ilcesindeki bir dalış ekibini Denizli'ye cağırdı. Evinden tekerlekli sandalyesiyle alınarak, minibus ile UNESCO Dunya Kultur Mirası listesindeki Pamukkale'deki tarihi Kleopatra Antik Havuzu'na goturulen Tercan'a once dalgıc kıyafeti giydirildi. Antik sutunların bulunduğu ve sıcaklığı yaz-kış 36 derece olan havuza dalgıclar tarafından indirilen Tercan'a su altında nefes alıp-verme eğitimi verildi. Dalgıclar tarafından kollarından ve bacaklarından tutulan Tercan, kısa surede olsa su altında olmanın keyfini yaşadı.
Barış Tercan, "Televizyonda belgesel ya da filmlerde su altındaki dalgıcları izler, hayranlıkla bakardım. Engelim olmasına rağmen en buyuk hayalim dalgıc olmaktı. Eğitim gorduğum merkezde dileğimi yetkililere ilettim ve gercek oldu. Engelliler gununde hayalimi gercekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Engelliler hayallerinden vazgecmesin, beni ornek alsınlar" dedi.Uluslararası Engelli Dalgıclar Federasyonu Turkiye Temsilcisi Ercan Tutal da Tercan'ın hayalini gercekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Barış kardeşimiz duşlerinin otesinde bir olay yaşadı. Biz de onun duşunu, hayalini gercekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Cok heyecanlıydı, elimizden geleni yapmaya calıştık. Suyun altında tam olarak gezemedi ancak dalmanın keyfini yaşadı. Barış hayalini gercekleştirmesiyle, kendisi gibi başka engellilere de onculuk edecek. Buyuk cesaret gosterdi. Bir sonraki dalışını da Kaş'ta tekneden denizden yapacak. Dalmak ozgurluktur sloganıyla, dunyada en cok engellilerin dalış yaptığı ulke Turkiye'dir" diye konuştu.