İzmir Valiliği, spor salonunun korona virusu nedeniyle hastaneye cevrildiği yonundeki iddiaların gerceği yansıtmadığını bildirdi.
İzmir Valiliği, korona virusu nedeniyle hastanelerin dolduğu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor Salonunun hastaneye cevrildiği iddialarıyla ilgili acıklama yaptı. Acıklamada haberlerin gerceği yansıtmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"30 Ekim gunu meydana gelen depremden hemen sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin depremden en cok etkilenen Bayraklı bolgesine yakın olması sebebiyle depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın buyukluğunun on gorulememesi nedeniyle ihtiyaten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu 'Acil Mudahale ve Barınma Alanı'na cevrilmiştir. Goruntulerde yer alan on mudahale ve acil servis alanı deprem sonrasında gerek duyulmadığı icin boşaltılmış olup, asli kullanım alanına geri dondurulmuştur. Soz konusu goruntu ve iceriklerde pandemi surecinde kullanılıyor algısı oluşturulmuş olup, kamuoyu yanlış yonlendirilmiştir." - İZMİR