Ordu 2. Aile Mahkemesi, sağlık calışanı olması ve korona riski bulunması nedeniyle 5 yaşındaki cocuğun velayetinin anneden alınmasına dair kararından dondu. Annenin itirazını kabul eden mahkeme velayeti babadan alarak yeniden anneye verdi.
[h=3]"OĞLUMUN KRONİK RAHATSIZLIĞI OLDUĞU İCİN ONLEM ALMAK İSTEDİM"[/h]Ordu'da Evde Sağlık Hizmetleri Servisi'nde calışan hemşire Cemile Deniz'in (31) yanında kalan 5 yaşındaki oğlunun velayetini, koronavirus salgınını gerekce gostererek, boşanma aşamasında olduğu eşine veren mahkemenin kararına annenin avukatının itirazı uzerine gorevlendirilen bilirkişi heyeti, taraflarla goruşmuştu. Davayı acan Mehmet Atakan Deniz, "Cocuğumun kronik hastalığı olduğu icin onlem almak istedim. Cocuğumun sağlığını duşunuyorum" demişti.

[h=3]BİLİRKİŞİLER TARAFLARI DİNLEDİ[/h]Cemile Deniz'in avukatı İrfan Demir, velayetin babaya verilmesi kararına itiraz etti. İtiraz uzerine Ordu 2'nci Aile Mahkemesi, psikolog ve pedagoglardan oluşan uzman bilirkişi heyetinden rapor istedi. Rapor sonrası mahkeme kararını iptal etti, gecici velayet anneye verildi.