KAYSERİ'de, muhtarlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, "Yeni bir siyaset anlayışı getirmek istiyoruz. Siz nasıl en saf ve en temiz demokratik yollarla seciliyorsanız milletvekilinin de aynı şekilde secilmesi gerekir. Milletvekili, milletin vekilidir" dedi.CHP Lideri Kılıcdaroğlu, Kayseri'de otelde duzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Programda CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Kayseri Milletvekili Cetin Arık, Turkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er, partililer ve muhtarlar yer aldı. Toplantıda konuşan Turkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er, "Turkiye'de son donemde muhtarların şartları eskiye gore iyileştirildi. Bunu inkar edersek vicdansızlık olur. Bugun muhtarlar Cumhurbaşkanlığı'nda ağırlanıyor. Muhtemelen bazı sorunlar vardır. Genel cercevede cumhuriyet tarihinde en guzel donemini yaşadığı kanaatindeyim. CHP'ye bu zamana kadar oy vermedim. Belki ileride verebilirim. İl orgutunuzu tebrik ediyorum. Demokratik bir partisiniz. Size STK'lar olarak tavsiyemiz, butun orgutlerinizin Kayseri gibi calışmasını dilerim. Milletvekiliniz hep sahada. Ancak Sezgin Tanrıkulu Bey'in Guneydoğu'da PKK cenazelerine katıldığını, fotoğraf cektirdiğini goruyoruz. Siz bunları mutlaka takip ediyorsunuz. Sizin partinize yakışmıyor. Mersin milletvekilinizin maksadını aşan konuşması bizleri incitmiştir. Birliğimizi bozacak Ali Mahir Bey'in son konuşmasını yersiz buluyorum" dedi.