Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in imzaladığı kararname kapsamında, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki yenilgiyi kabul ettiği 10 Kasım gunu Zafer Bayramı ilan edildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak icin yuruttuğu operasyonun başladığı gun olan 27 Eylul'u Anma Gunu, Ermenistan'ın da yenilgiyi kabul ettiği 10 Kasım'ı Azerbaycan'da Zafer Bayramı ilan eden kararnameyi imzaladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in imzaladığı kararnamede şu ifadelere yer verildi:

"Azerbaycan Ordusu, 44 gun suren askeri operasyonlar sonucunda Azerbaycan halkının tarihinde, kulturunde ve kalbinde ozel bir yer olan Cebrayıl, Fuzuli, Zengilan, Gubadlı, Karabağ'ın tacı Şuşa şehirleri, Mincivan, Ağvend, Zengilan bolgesi başta olmak uzere toplamda 300'den fazla yerleşim yerinin yanı sıra Ağdere, Murovdağ ve Zengilan yonunde onemli stratejik tepeleri kurtardı. Cesur Azerbaycan askerleri ve subayları, Ermenistan'ın yıllarca kurduğu muhendislik ve tahkimat sistemlerini aşarak adım adım ilerledi, kahraman askerlerimizin ve subaylarımızın, şehitlerimizin kanları ve canları pahasına topraklarımız kurtuldu. Azerbaycan her zaman oğullarının ve kızlarının cesaretini takdir ediyor, tum şehitlerimizin ruhuna saygı duyuyor ve onların anısını onurlandırıyor. Savaşta kahramanca savaşan tum şehitlerimizin, savaşta kahramanca savaşan, işgalden kurtarılan topraklarda Azerbaycan bayrağını dalgalandırdığı, ulkemizin toprak butunluğu icin canlarını feda ettiklerinden dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasasının 109. Maddesinin 32. Paragrafı rehberliğinde şu kararı veriyorum: 1. Her yıl 27 Eylul'u Azerbaycan'da Anma Gunu olarak kutlanmasını, 2. Azerbaycan'da her yıl 10 Kasım Zafer Bayramı olarak kutlansın."