SAMSUN'da koronavirus vakalarının artmasıyla birlikte tedbirler kapsamında hastanelerde yoğun bakım servislerinin yatak kapasiteleri de artırılıyor. Kentte vatandaşların buyuk coğunluğu ise maske takma kuralına uyuyor. Samsun Valisi Zulkif Dağlı, vatandaşları tedbirler konusunda duyarlı olmaya cağırdı.
Koronavirus vakalarının artış gosterdiği Samsun'da yetkililer yaptıkları cağrılar ile vatandaşları tedbirlere uymaları konusunda uyarıyor. Vaka sayısının artmasına paralel olarak hastanelerdeki yoğunluk artarken bir yandan da yoğun bakım servislerinin yatak kapasiteleri de artırılıyor. Kentte yapılan denetimlerle vatandaşlar kurullara uymaları konusunda da sık sık uyarılıyor. Yetkililer tarafından yapılan acıklamalarla vatandaşlar kurallara uymaları konusunda cağrıda bulunuluyor. Samsun Valisi Zulkif Dağlı, yaptığı yazılı acıklama ile vatandaşları tedbirler konusunda duyarlı olmaya davet etti.
SAMSUN VALİSİ'NDEN VATANDAŞLARA CAĞRIVali Dağlı, "Anlık olarak ilimizdeki durumu takip ediyoruz. Artan vaka sayısı karşısında alınması gereken sağlık onlemleri ve planlamalar konusunda Sağlık İl Mudurluğumuzle surekli irtibat halindeyiz. Ancak gorunen o ki, il merkezimizde ve bazı ilcelerimizde vaka yuku, artık kaldırılamaz bir noktaya doğru adım adım ilerliyor. Bu tablonun ortaya cıkmaması icin ilk etapta bu bolgelerdeki hastanelerimizde yoğun bakım yatak sayılarımızı artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. Bu yuku dağıtmak icin Asarcık, Kavak gibi ilce hastanelerimizi de daha aktif olarak devreye sokma noktasında planlamalarımızı yapıyoruz. İlimize bir butun şeklinde bakarak ozel hastane, kamu ayırımı olmadan tum sağlık kaynaklarımızı pandemiyle mucadelede ortak olarak kullanıyoruz" dedi.'YAZA GORE ŞİMDİ İNSANLAR DAHA DİKKATLİ'İlkadım ilcesinde yaşayan Orhan Kol, "Bu iş yazın pek itina gostermedi. Eğlence yerleri mekanlar olsun. Bizim hatalarımız da oldu bu konuda. İnşallah biraz dikkat edersek kontrollu bir şekilde hijyen ve temizliğe bu işten 3-4 ay icerisinde kurtuluruz diye duşunuyorum. Yaz aylarına gore şimdi tedbirler konusunda insanlar biraz daha dikkatliler. Vakalar arttı havalar soğuduğu icin artacağı belli bir şeydi. Aşı da devreye girerse inşallah yaza kadar biter diye duşunuyorum" şeklinde konuştu.'MASKESİZ GELENLERİ UYARIYORUZ'Esnaf olan Huseyin Kılıcarslan, "Tedbir alınması lazım ama bazı insanlar tedbir almıyor. Cok zor bir donemden geciyoruz. Vaka sayısı yuksek Samsun'da. Eskiden duyuyorduk 'Şurada varmış' diye. Şimdi eş, dost, akrabalarda gorulmeye başladı. Salgın vaka cok var. Biz esnafın maske konusunda surekli insanları ikaz ediyoruz. Maskesiz insanları iş yerine almıyoruz tartıştığımız insanlar bile oluyor. Hastanelerde cok doluluk oranı var" diye konuştu.'DEVLET TEDBİR ALIYOR AMA VATANDAŞ SOKAĞA CIKIYOR'Tedbirlere herkesin uyması gerektiğini soyleyen Hakan Kaya, "Yakın zamanda valimiz bir acıklama yaptı yoğun bakım olsun hastaneler olsun ilcelerle beraber baya bir sıkıntı var. Ama ben bunun insanlarımızdan kaynaklandığını duşunuyorum. Cunku tedbirlere uymuyoruz. Kendimizi değil yanımızdakileri de duşunmemiz lazım. Turkiye genelinde sokağa cıkma yasağında bile bin kişi ceza yiyorsa demek ki kimse kurullara uymuyor. Devletimiz tedbir alıyor ama insanlar sokağa cıkıyor. Hastanelere gittiğimiz zaman yakın arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, ablalarımız acı cekerek oluyor. Tedbirlere insanların uyması lazım" dedi.