BUYUK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Turk Silahlı Kuvvetleri'miz uzerinden siyaset, bilek gureşi, iktidar, hukumet eleştirisi yapılmaz. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur" dedi.
BBP Lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında duzenlediği basın toplantısında gundeme ilişkin acıklamalarda bulundu. Destici, koronavirus ile mucadelenin tum hızıyla devam ettiğini soyledi. Tum dunya ile birlikte Turkiye'de de artan vaka sayıları ile karşı karşıya olunduğunu belirten Destici, "Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından acıklanan tedbirleri destekliyoruz. Butun vatandaşlarımızdan bunlara azami derecede uymalarını istirham ediyoruz. Bu hem hepimizin insani hem de vatandaşlık gorevidir. Bu surecte sağlık calışanlarımıza yonelik saldırılar hepimizin canını sıkıyor, uzuyor. Bunları gormek istemediğimizi bir kere daha buradan ifade ediyorum. Onlarca sağlık calışanımız insan hayatını kurtarmak, insanları iyileştirmek icin kendilerini tehlikeye atarak hayatlarını kaybettiler. Bu cok buyuk bir ozveridir. Bu ozveride bulunan, hastalarını iyileştirmek, onlara hizmet etmek icin evlatlarını yetim bırakarak hakka kavuşan sağlık calışanlarımızın hakkı odenmez" dedi.

'TURKİYE EKONOMİL BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞACAK'Destici, Libya'ya gıda ve insani yardım malzemesi taşıyan Turk gemisinde yapılan arama ile ilgili, "Libya'ya mal goturen gemimize yapılan itibarsızlaştırma tavrını bir kere daha reddediyorum ve kınıyorum. Hicbir uluslararası hukuka dayanmayan bir tarzla bu işlem gercekleştirildi. Gayesi, amacı belli; Avrupa Birliği Liderler Zirvesi oncesi Turkiye ile ilgili done toplamaya calışıyorlar ki, Turkiye'yle ilgili yaptırımlar acıklayabilsinler. Doğu Akdeniz'de Turkiye'nin kendi sularında hidrokarbon, doğalgaz ve petrol yatakları araması. Turkiye bulursa, ekonomik olarak bağımsızlığına kavuşursa, odleri kopuyor. Korkunun ecele faydası yok. Turkiye gun gelecek, cok uzun da surmeyecek; ekonomik olarak da rahatlayacak, ekonomik bağımsızlığına da kavuşacak. Ondan sonra Misak-ı Milli sınırlarımızdan başlayarak, kendi cevremizdeki butun soydaşlarımızı ve dindaşlarımız da kardeş ve soydaş ulkelerle birlik olarak guclu bir Turkiye onderliğinde butun bu emperyalistlerin zulumlerine, işgallerine son vereceğiz" ifadelerini kullandı.'NET OZUR KELİMESİ DUYMADIK'Destici, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın bir televizyon programındaki sozlerine de tepki gostererek, şunları soyledi: "Turk Silahlı Kuvvetleri'miz uzerinden siyaset, bilek gureşi, iktidar, hukumet eleştirisi yapılmaz. Hele ki Turk Silahlı Kuvvetleri'ni şuursuzca 'satılmakla, satılmışlıkla' itham etmek en buyuk satılmışlıktır. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bunu soyleyene de bir faydası yoktur ki, olmadığı da acıkca ortaya cıkmıştır. Daha da onemlisi, sehven bir televizyon programında, basın toplantısında ağzınızdan bir soz cıkabilir. Bunu tum siyasetciler yaşıyor. Lakin sehven boyle bir soz soylenilmişse, yapılması gereken, acık ve net bir şekilde ozur dilemektir. 'Ben bunu soylemek istemedim, benim kastım bu değildir, ağzımdan bu cumle yanlış cıkmıştır. Başta Turk Silahlı Kuvvetleri'miz, Mehmetciğimiz olmak uzere butun Turk milletinden ozur diliyorum.' Bugune gore bu şekilde net ozur kelimesi duymadık."