Aydın Valisi Huseyin Aksoy, 03 Aralık Dunya Engelliler Gunu dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Aksoy mesajında, "Her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan Dunya Engelliler Gunu, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gundeme getirilmesi, bunlara cozum uretilmesi ve tum halkımızın bu konuda duyarlılığının artırılması bakımından buyuk onem taşımaktadır. Şuphesiz ki, engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları daha iyi anlayabilmek icin empati kurmamız ve bir gun bizimde engelli bir insan olabileceğimiz gerceğini unutmamamız gerekir. Engellilerimiz ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar toplumun ve tum insanların ortak sorunudur. Engelliler de herkes gibi, başka hicbir sebeple değil; insan oldukları icin onurlu bir yaşamı hak etmektedirler. Bu doğrultuda, Ulkemizde insan merkezli yonetim anlayışının başında engelli vatandaşlarımıza yonelik uygulamalar gelmektedir. 2005 yılında cıkarılan engelliler kanunu ve 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği ile engellilere yonelik pozitif ayrımcılık guvence altına alınmıştır. Bu guvence ile engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dunyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri ustun başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize ornek olmakta ve goğsumuzu kabartmaktadırlar. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını surdurmeleri icin meslek edinip uretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak uzere tum ihtiyaclarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Onlara gostereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız cozumler, insana ve topluma duyulan saygının ve cağdaş toplum olmanın gereğidir. Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması icin hepimize gorevler duşmekte olup, İlimizde engellilere yonelik bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmeti, engellilere ve ailelerine yonelik danışmanlık ve destek hizmetleri kesintisiz bir şekilde surdurulmektedir. Bu duygu ve duşuncelerle; daha iyi bir yaşam surdurebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle tum engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu'nu en icten dileklerimle kutluyor, bir gun değil, her gun yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi. - AYDIN