Muğla'nın Marmaris ilcesinde, 8 yaşında elektrik akımına kapılması sonucu sağ kolu dirsek altından ampute edilen milli yelkenci Huseyin Akbulut (33), "Engellerinizi beyninizde aştıktan sonra başaramayacağız hicbir şey yoktur" dedi.
Marmaris İlce Sağlık Mudurluğu ve Aile Toplum Sağlığı Bolumu'nde memur olarak calışan Huseyin Akbulut (33), 8 yaşındayken elektrik akımına kapılarak sağ kolu dirsek altından ampute edilmesine rağmen yaşamdan hic kopmadı. Yaşanan olaylardan sonra uzunca bir sure ceşitli işlerini yapmakta zorlanan ve cevresindekilerin acıyarak bakmasına icerleyen Akbulut'un mucadelesi denize olan sevgisiyle başladı. 23 yaşında bir yelken kulubune giderek deniz sevgisini ve yelkenli merakını anlatan Akbulut, zorlu bir eğitim alıp, sıkıntılı sureclerden gecerek 10 yılda profesyonel yelkenci oldu. Oğretmenler eşliğinde yat ve yelkenciliği oğrenen ve surekli antrenmanlar yapan Akbulut'a arkadaşları 'Engelsiz yelkenci' adını verdi. Engin denizlerde 10 yıldır profesyonel yelken acan Akbulut, katıldığı Turkiye'nin ceşitli yerlerindeki yarışlarda, bireysel ve kurduğu 'Turkiye Engelli Yelkenciler Grubu' adı altında kendisi gibi 6 engelli sporcuyla beraber cok sayıda odul kazandı. 3 yıl once antrenorluk belgesi alan Akbulut, en son hedefini olimpiyatlara katılmak olarak planladı. Ust uste 3 yıl Turkiye Engelli Yelkenli Şampiyonası'nda birincilikle hayallerine ulaşan Akbulut, sporla engelleri azmi ve mucadelesiyle yendi.'BEYİNDE ENGELLER AŞILDI MI BAŞARILAMAYACAK İŞ YOKTUR'Koronavirus salgını kapsamında evinde izole yaşayan milli yelkenci Akbulut, fırsat bulduğunda 'Dertlerimi unuttuğum, huzur bulduğum' dediği yelkenlisiyle antrenman yaparak geciriyor. Yelkenin yanı sıra ceşitli doğa sporlarına tutkunluğu ile bilinen Huseyin Akbulut, bir şeyi başarmak icin engelin olup, olmaması fark etmediğini belirtip, "Her şey beyninizde istemekle başlıyor" dedi.Topluma ornek olabilmek icin 10 yıldır azimle mucadele verdiğini ifade eden Akbulut, "Kucuk yaşlarda talihsiz bir kaza sonucu sağ kolumu dirsekten kaybettim. Kucuklukten bu yana denizi ve doğayı cok seviyordum. Bir yelken kulubune giderek eğitim almak istediğimi soyledim. Eğitimlere başladım. Ailem zorlu bir spor faaliyeti olduğu icin once istemedi ama zamanla başarılarımı ve isteğimi gorunce buyuk destek verdi. Cıraklık, amatorluk ve profesyonellik derken 10 yılda şimdi hem engelli yelken milli takımındayım hem de antrenor oldum. Toplumda ornek olabilmek icin mucadele veriyorum. Pandemi nedeniyle izole durumdayım. Ama fırsat buldukca yelkenimde motora bağlı kalmadan ruzgar ve sus sesi ile mutlu oluyorum. Dertlerimi unuttuğum tek yer deniz" dedi.'ENGELİLER İCİN YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULSUN'3 Aralık Dunya Engelliler Gunu nedeniyle yerel yoneticilere bir cağrıda bulunan Akbulut, "Şehrin planlaması yapılırken veya bir proje hayata gececeğinde lutfen bizim gibi engelli insanları duşunerek yapsınlar. Gorme veya bedensel engelliler icin yaşam alanları oluşturulsun. En onemlisi de bu pandemi doneminde zaten sık aralıklarla dışarı cıkmayan engelli kardeşlerimiz ve onların aileleri icin psikolojik desteğe onem verilmelidir. Bu donemlerde tek isteğimiz psikolojik destektir. Sıfırdan başlayıp 10 yılda başarılara imza atmak kadar gurur verici bir şey yok. Yaşamı hicbir zaman bırakmayın, zorluklar ve dertler her zaman vardır. Onemli olan hedefinize ulaştığınızda yakaladığınız başarının gururudur. Engeller beyinde aşıldıktan sonra başarılamayacak hicbir şey yok" diye konuştu.