MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), yaygın eğitim kurs programlarında uzaktan eğitim uygulamalarına başlandığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamada, Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu bunyesindeki yaygın eğitim kurslarında uzaktan eğitim uygulamalarına 1 Aralık itibarıyla 12 Halk Eğitim Merkezi'nde başlandığı belirtildi. Yaygın eğitim kurs programlarının uzaktan ya da harmanlanmış oğrenme yoluyla verileceği surecin ilk halkası 'Gıda ve Su Sektorunde Calışanlar İcin Hijyen Eğitimi Kurs Programı' oldu. Uzaktan eğitime gore yapılandırılan ve dijital oğrenme icerikleri hazırlanan kurs programında, halk sağlığı acısından risk oluşturan etkenler ve enfeksiyonla ilgili temel kavramlar acıklanıyor, gıda ve su sektorunde bulaşıcı hastalıklara yonelik koruyucu yaklaşımlar ile hijyen eğitimi mevzuatı anlatılıyor.
DİJİTAL İCERİĞİ TAMAMLAYAN KURSİYERLER SINAVA GİRECEKKursiyerler uzaktan eğitim kurs programına, yetkilendirilmiş halk eğitimi merkezlerinden diğer yaygın eğitim kurs programlarında olduğu gibi uzaktan başvuru yapabilecek. Yaygın eğitim kurs programına yonelik olarak geliştirilen dijital oğrenme iceriği, genel mudurluğun uzaktan eğitim platformu olan HBO Akademi uzerinden izlenebilecek. Dijital icerikleri tamamlayan kursiyerler, Genel Mudurluk tarafından oluşturulan soru bankasından secilecek sorularla oluşturulan sınavı tamamlayarak belgelerine ulaşabilecek. Kursiyerler, sisteme e-devlet şifreleri ile giriş yapabilecek. Diğer yaygın eğitim kurs programlarının da uzaktan eğitimle verilmesine yonelik e-icerik geliştirme calışmalarına devam edildiğini kaydeden Hayat Boyu Oğrenme Genel Muduru Yusuf Buyuk, "Bakanımız Ziya Selcuk'un talimatları doğrultusunda hazırlıkları tamamlanan uzaktan eğitim faaliyetlerimize bugun itibariyle başlıyoruz. Salgın doneminde sosyal, psikolojik ve fiziki yorgunluk yaşayan ve farklı alan ve duzeylerde eğitim ihtiyaclarını karşılamakta gucluk yaşayan insanımıza uzaktan eğitim kurslarımıza katılmaya davet ediyorum" dedi.