Karabuk'te cevresinde yaptığı yardım ve iyiliklerle tanınan bir kişi anne ve kızı tarafından 18 bin lira dolandırıldı, ustune bir de kendi adına sahte imza ile 550 bin liralık senet yapılarak tehditle para istenilince polise şikayetci oldu.
Ankara Adli Tıp Kurumundan emekli olduktan sonra, imkanları olcusunde eğitimden yardıma muhtac ailelere yardım etmeyi sevdiğini soyleyen Mehmet Ozkan Demir, Balıkesir'de tanıştığı ve guvenini kazanan anne ve kızı tarafından iyiliğinin kurbanı olarak 18 bin lirasının dolandırıldığını ifade etti.

Demir, anne ve kızını Balıkesir'den tanıdığını ve kızının Karabuk'te universitede oğrenci olduğunu anlatarak, "Burada universiteyi kazanınca ev bulmaları konusunda arkadaşlarımı arayarak yardımcı oldum. Kiralarını filan kendileri oduyordu. İnsanlık halidir, bazen odemeyince benden borc alıyorlardı. Guvenimi kazanan S.E. ile kızı B.K. once kucuk borclar alıp bana geri odediler. Kızın annesini Safranbolu'da işe yerleştirdim. Haftalığını alamayınca kirasını odemek icin yardım borc istedi ve yine yardımcı oldum. Rakamlar yukseldikce niyetlerinin kotu olduğunu Balıkesir'de yaptığım araştırmalarda resmi olarak da tespit ettim" dedi.