Haliliye Belediyesi, sosyal yardım alanında yuruttuğu calışmalarıyla gonullere dokunuyor.
Temel belediyecilik calışmaları ile Haliliye'nin cehresini değiştiren Haliliye Belediyesi, sosyal belediyecilik calışmalarıyla da vatandaşların yanında oluyor. Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu tarafından oluşturulan Gonul Masasında, ihtiyac sahibi ailelerin talepleri alınıp, oluşturulan komisyon tarafından da yapılan ev ziyaretleriyle aileler belirleniyor. Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu bunyesinde kurulan aşevi, giyim mağazası ve sosyal marketten, komisyonun belirlediği ailelerin ihtiyacları sağlanıyor.
Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu bunyesindeki Aşevi, evinde yemek yapamayan ailelerin sıcak yemek ihtiyaclarını karşılıyor. Belirlenen ailelerin kapılarına 12 ay boyunca sıcak yemek dağıtımı, ekipler tarafından gercekleştiriliyor. Sosyal Yardım İşleri Mudurluğunde bulunan Sosyal Markette ihtiyac sahibi vatandaşlar adlarına tanımlı kartlara yuklenen puanlarla ihtiyacları olan urunleri alabiliyorlar. Yaklaşık 20 bin ailenin faydalandığı Sosyal Market, ailelerin ihtiyaclarını karşılıyor. Ayrıca tum ulkeyi etkisi altına alan Kovid-19 salgını da goz onunde bulundurularak, ihtiyac sahibi bircok vatandaşın gıda desteği adreslerini teslim ediliyor. Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu bunyesindeki Giyim Mağazası da, komisyonca belirlenen ailelerin kıyafet ihtiyaclarını karşılıyor. Sosyal yardım ekipleri, ailelerin adreslerine kıyafet yardımı ile duvar saati hediye ediyor.