MasterChef yarışmasından elendiği gece hikayesiyle herkesi derinden etkileyen Ayyuce Kamit, 2019 MasterChef şampiyonu Uğur Kardaş'ın YouTube kanalında yayınlanan programına konuk oldu.
[h=3]"1700 TL'YE İŞE GİRMİŞTİM"[/h]Sakarya'dan İstanbul'a taşındığını cok zor gunler yaşadığını soyleyen Ayyuce Kamit, şunları anlattı: Sakarya'dan İstanbul'a geldiğimde belirli bir butcem yoktu, hatta cebimde hic para yoktu. Aşcı olmayı kafayı koymuştum. İnsanlar 'paran yok nasıl ozel okulda ders aldın' diye soruyorlar. Babam benim icin kredi cekti. Babama 'hayatım boyunca sen benim arkamda olmaya bilirsin, ama benim bu yolda yurumem gerek' dedim. Sonra okulun ayarladığı bir yerde staja başladım. Stajdayken iş teklifi aldım. 1700 TL ucretle işe başladım. Piyasada yeni olduğum icin kabul ettim. İstanbul'da kalıp bu sektorde olmak istiyordum."
[h=3]"YAŞADIĞIM EVİN CAMI YOKTU"[/h]"Kısa bir sure yurtta kaldım, universite oğrencileriyle.... 4 kişilik bir odadaydık, Beni sevemediler. Ucu aynı okuldaydı beni rahatsız ettiler surekli. Bu şekilde devam etmeyeceğini duşunup eve cıkmaya karar verdim. İlk evime Şişli'de cıktım, bir apartmanın dibiydi. Bir oda bir tuvalet bir de yatak vardı. Kucuk bir ocağım vardı. Ben o evde yaşayamayıp, Sakarya'ya da donebilirdim ama donmedim. Ayda cebime sadece 250 TL kalıyordu. Bir sene bu şekilde yaşadım."