KONYA'da, 12,5 yıl hapis cezasına carptırılan Kadir Şeker'in, oldurduğu sevgilisi Ozgur Duran'ın (32) elinden dayak yerken kurtardığı Ayşe Dırla (35), yanındaki Murat Hanlı (26) ile 900 gram eroinle yakalanıp, tutuklandı. Murat Hanlı'nın bir aylık dini nikahlı eşi olduğunu belirten Dırla'nın mahkemedeki ifadesinde, "Ben uyuşturucu kullanmıyorum. Murat uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturucuyu kullanmak icin aldı. O gun akşam eve paketle geldi. Ben de gorunce kızdım. Tekrar uyuşturucu bağımlısı olmasını istemiyordum. Geri goturmek istedik. Uyuşturucuyu aldığımız mahalleye geldiğimizde polis bizi yakaladı" dedi.
Konya Emniyet Mudurluğu'ne bağlı Narkotik Şube Mudurluğu ekipleri, pazar gunu gece yarısı merkez Karatay ilcesi Tatlıcak Mahallesi'nde ihbar uzerine durdurdukları aracta 900 gram eroin ele gecirdi. Arac icinde bulunan Murat Hanlı ve Ayşe Dırla, gozaltına alındı. Ayşe Dırla'nın, Kadir Şeker'in, sevgilisi Ozgur Duran'ın elinden dayak yerken kurtardığı kadın olduğu ortaya cıktı. Kadir Şeker, Ayşe Dırla'yı kurtarmak isterken Ozgur Duran'ın olumune neden olmuş ve 12,5 yıl hapis cezasına carptırılmıştı.
'EROİNİ GERİ VERMEYE GİTTİK'Gozaltına alınan Ayşe Dırla ve Murat Hanlı, sorgulanmak uzere Narkotik Şube Mudurluğu'ne goturuldu. Ayşe Dırla ile Murat Hanlı sorgularının ardından pazartesi gunu adliyeye sevk edildi. Ayşe Dırla, mahkemedeki ifadesinde Murat Hanlı ile dini nikahlı olarak yaşadıklarını belirterek, "Murat benim 1 aylık imam nikahlı eşim. Onunla yaşıyoruz. Uyuşturucuyla bir ilgim yok. Ben uyuşturucu kullanmıyorum. Murat uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturucuyu kullanmak icin aldı. O gun akşam eve elinde paketle geldi. Ben de gorunce kızdım. Tekrar uyuşturucu bağımlısı olmasını istemiyordum. Geri goturmek istedik. Uyuşturucuyu aldığımız mahalleye geldiğimizde polis bizi yakaladı" dedi.'OZGUR'UN ANNESİ İHBAR ETMİŞ OLABİLİR'Ayşe Dırla, haklarında yapılan ihbar uzerine yakalanmalarıyla ilgili de "'Ben Kadir Şeker davasında tanık olarak bulunuyorum. Dava surecinde Kadir'i suclamadım. Bu da Ozgur Duran'ın annesi Mubeyyen Guner Dalkılıc'ı kızdırmıştı. İhbarı onun yapabileceğini duşunuyorum" dedi.Murat Hanlı da ifadesinde, yaklaşık 60 bin lira değerindeki aracını satıp eroin aldığını belirterek, "Arabamı sattım. Bu uyuşturucuyu kullanmak icin satın aldım. Uyuşturucu satıcısı da değilim. Ayşe karşı cıktı, geri goturduk" dedi.Ayşe Dırla ve Murat Hanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. ?