Henuz 9 yaşındayken Goztepe'de futbola başlayan, kısa surede yeteneğini kanıtlayarak şimdiye kadar 16 kez milli takım formasını giyen Doğu Demirkol, spordaki başarısını akademik hayata taşıdı. Sporla eğitimin birlikte yurutulebileceğini bir kez daha kanıtlayarak bu yıl İzmir Ekonomi Universitesi (İEU) İnşaat Muhendisliği Bolumunu kazanan Demirkol, "İki yıl once mac sırasında on capraz bağlarımdan ciddi bir sakatlık yaşadım. Kariyerim tehlikeye girmesine rağmen futboldan kopamadım ancak futbolla birlikte eğitimime de ağırlık vermem gerektiğini cok net anladım. Babam gibi inşaat muhendisi olmayı kendime hedef koydum ve istediğim bolumu kazandım" diye konuştu.
Bornova ilcesinde yaşayan 18 yaşındaki Doğu Demirkol, cocukluktan beri tutkuyla bağlı olduğu futbola ilk adımı Super Lig ekiplerinden Goztepe'de attı. İlkokuldayken secmelere katılarak Goztepe'de kariyerine başlayan Demirkol, başarı basamaklarını hızla cıktı. Futbola ilgisi ve yeteneğiyle dikkat ceken Demirkol, azimle calışarak Turk Milli Takımı'na kadar yukseldi. U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-19 kategorilerinde şimdiye kadar16 kez milli formayı giyen Demirkol, İngiltere, Romanya, İtalya, Karadağ, Belarus, İsvec, İrlanda, Azerbaycan, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan gibi bircok ulkeyle oynanan maclarda sol bek mevkisinde başarıyla mucadele etti. Şu anda Goztepe'nin U-19 takımında yer alan Demirkol, seneye profesyonel olmayı hedefliyor.

Pandemi nedeniyle idman programlarının da etkilendiğini ancak ozel antrenorlerin yonlendirmesiyle her gun yaklaşık 2 saat calışmaya devam ettiğini belirten Demirkol, "Futbol, benim icin cocuklukta başlayan ve hic azalmayan bir tutku. Ailemin de desteğiyle Goztepe'de futbola başlamam, benim bambaşka bir donem gecirmemi sağladı. Ortaokul ve lisede kendimi hem fiziksel ve ruhsal olarak geliştirdim hem de milli takıma kadar yukselerek unutulmaz deneyimler yaşadım. Futbol, bana her acıdan cok şey kattı ancak bir kişi hayatta tek şeye bağlı kalmamalı. Sadece iyi futbol oynamak, kendinize doğru bir yol sececeğiniz anlamı taşımıyor. İki yıl once bir mac sırasında on capraz bağlarımdan ciddi bir sakatlık yaşadım. Aylarca sahalardan uzak kaldım. Bu durum da bana eğitimime onem vermem, akademik kariyerden vazgecmemem gerektiğini gosterdi. Bazı kişilerde sporla eğitimin bir arada olmasının zor olduğuna ilişkin onyargı var. Bunun doğru olmadığını gostermek istedim ve başardım" dedi.