Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas ilcesi sınırları icindeki memecik turu zeytin ağaclarından erken hasat, soğuk sıkımla elde edilen zeytinyağına coğrafi işaret alınmasıyla birlikte zeytinyağında markalaşma da arttı.
Son olarak Milas'ın Alacam mahallesinde Huseyin Tireli ve Umit Yeşiltaş tarafından uretilmekte olan zeytinyağına da marka alınmasıyla birlikte Milas'taki markalı zeytinyağı sayısı 61'e cıktı. Urettikleri zeytinyağına "Meles" markasını secen ortaklardan Umit Yeşiltaş; bir sureliğine misafir olarak geldiği Milas'ın Alacam mahallesinde (koyunde) zeytin ve zeytinyağına bağlandığını belirterek "Alacam'da kaldığım kısa sure icinde zeytin ağaclarına ve zeytinyağına karşı bende oyle bir sevgi ve ilgi bağı oldu ki ben de zeytin ve zeytinyağı uretmeye karar verdim. Alacam'dan Huseyin Tireli ile birlikte markalı zeytinyağı uretmeye başladık. Zeytinyağımıza Milas'ın eskiden halk arasındaki soyleniş şekli olan "Meles" adını tercih ettik ve "Meles" adıyla markamızı aldık. Şimdilik zeytinyağı ile işe başladık fakat aynı marka altında bal da ureteceğiz" dedi.

MİTSO Yonetim Kurulu Başkanı Reşit Ozer, Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının uretimde kalitenin artmasını ve markalaşmayı da beraberinde getirdiğini belirterek "Kısa bir sure sonra Milas zeytinyağı, AB'den coğrafi işaret almış ilk ve tek Turk zeytinyağı olacak. Milas zeytinyağına AB'den de coğrafi işaret aldıktan sonra eminim, markalaşma daha da artacak. Biz de uretimde kalite ve markalaşma arttıkca MİTSO olarak gurur duyuyoruz" dedi. - MUĞLA