KOCAELİ'nin Darıca ilcesinde, doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası Oktay Nahirci (19), sosyal medyada icerikler uretip, paylaşınca her gecen gun takipci sayısını artırdı. Yaptığı yayınların ilgi gormesinin kendisini yeniden hayata bağladığını belirten Nahirci, amacının eve kapanan engelli bireylere ornek olmak olduğunu soyledi.
Doğuştan skolyoz hastası olan ve akulu engelli aracı ile yaşamına devam eden Oktay Nahirci, yaklaşık 1,5 yıl once icerikler oluşturarak videolar cekip, sosyal medyadan canlı yayın yapmaya karar verdi. Evinde kendi cep telefonuyla cektiği videoları sosyal medyada paylaşan Nahirci, kısa surede sosyal medya kullanıcıları tarafından ilgi gormeye başladı.
'İCERİK OLUŞTURMADAN ONCE İCİME KAPANIK BİRİYDİM'Oktay Nahirci, amacının toplumda kendisi gibi olan diğer engelli bireylerin sesini duyurmak ve onlara ornek olmak olduğunu belirterek, "Sosyal medyada icerik oluşturmadan once ben icime kapanık biriydim. İnsanlardan dışlanıyordum, arkadaş ortamında surekli geri plana atılırdım. Sosyal medyaya başladıktan sonra kendimin bir şeyler yapabildiğini gordum. Kendimi keşfettiğimi duşunuyorum. Her insanda gizli bir ozellik var derler, benim de gizli ozelliğim buymuş. Sosyal medyada calışmalar yaparak yoluma devam ediyorum. İlerleyen zamanlarda bir sponsor bulabilirsem kendi hayatımı anlatan bir film yapmak istiyorum" dedi.'NEDEN İCİME KAPANIK OLDUĞUMU SORGULADIM'İlerleyen zamanlarda sosyal medya uzerinden daha buyuk projeler uretmek istediğini soyleyen Oktay Nahirci, "Eskiden icime kapanık bir insandım, hicbir şey yapmazdım hayattan bezmiş bir durumdaydım. Neden icime kapanık biri olduğumu sorguladım. YouTube uzerinden icerik oluşturmaya başladım, kendimi geliştirdim, zamanla takipcim ve izlenme sayım arttı. YouTube'da şu an 5 bin 100 takipcim var ve bu artmaya devam ediyor. Kendime inanıyorum ve zamanla kendimi geliştireceğime inanıyorum. Başka bir platformda da yayın yapıyorum. Oradan bir miktar kazanc da elde ediyorum. O kazancla kendime korse yaptırdım ve bir bolumunu de cevremde yardıma ihtiyacı olan insanlara erzak yardımı veya maddi yardım şeklinde aktardım. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha da buyuk calışmalar yapacağım" diye konuştu.'BEN BİR BACAKTAN İBARET DEĞİLİM'Sosyal medyaya başlama amacının sosyalleşmek olduğunu ifade eden Nahirci, sozlerine şoyle devam etti: "2019 yılında İstanbul Maratonu'na katıldım, sosyal medyada fotoğraf paylaşınca bircok takipcim bana nasıl koştuğumu sordu, ben de 'Benim hayal gucum var' diye cevap verdim. Benim YouTube'a başlama amacım da hayal gucumu ispatlamaktı. İnsanlar şunu duşunmeli, hayal etmek başarmanın yarısıdır, ben de hayal ederek orada koştum. Maratonda attığım fotoğrafın altına da 'Tekerleklerim de cok yoruldu' diye yazdım. Ben neden hayata kuseyim ki, 3 gunluk dunyada kotu şeyler yaşamış olsam da hicbir zaman pes etmedim ve ben bir bacaktan ibaret değilim."