ANTALYA'nın Demre ilcesinde Gozde Gezer (28), pandemi doneminde hobi olarak başladığı kaktus yetiştiriciliğini kendisine meslek edindi. Ailesinin de desteğiyle kucuk bir sera kuran Gozde Gezer, burada yetiştirdiği kaktusleri satmaya başladı.
Gozde Gezer, 2013 yılında Konya Selcuk Universitesi Beyşehir Meslek Yuksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bolumu'nu bitirdi. Farklı iki şirkette calışan Gozde Gezer, 2019 yılı sonunda işsiz kaldı. İş ararken araya pandemi sureci girdi. İş bulamayınca pandemi gunlerinde kaktus cicekleri dikmeye başlayan Gezer, ilk etapta yetiştirdiği 20 ciceği sosyal medyada paylaştı. Ciceklerini satan Gozde Gezer, yeni saksı, fidan ve toprak alarak uretime yoneldi. Gezer'in urettiği ciceklere ardı ardına talepler gelmeye başladı. Bunun uzerine Gozde Gezer ailesinin de yardımı ile 40 metrekarelik sera kurdu. Tur konusunda Demre icinde takas yapan, dışarından ve internetten fidan almaya başlayan Gozde Gezer, kaktus vererek, karşılığında malzeme aldı. Şu anda 200 tur kaktus ceşidine ulaşan Gozde Gezer'in sattıklarının dışında serasında satışa hazır 500 saksı kaktus bulunuyor.Gozde Gezer, "Pandemi surecinde işsiz kalınca, hobi olarak urettiğim 20 saksıdaki kaktusler yaşamımda yeni bir donemi başlattı. Sosyal medya yoluyla urettiğim kaktusleri paylaşmam, bana yeni bir iş olanağı yarattı. Şu anda yetiştirdiğim kaktusleri 5 lira ile 65 lira arasında satıyorum. Sera dışında yetiştirdiğim cok buyukleri pazarlıkla satıyorum. Artık bu işi geliştirmeye karar verdim. Daha buyuk bir sera kuracağım. Daha profesyonel olarak bu işi yapacağım. Belki şu an cok kazanamıyorum. Ama işsiz olmanın stresini uzerimden attım. Ama gelecekte bu işle gecimimi sağlayacağıma inanıyorum. Tek dileğim pandemi surecinin bir an once sona ermesi. Beni en cok mutlu eden insanların gelip kaktuslerimi gormesi. Sipariş vermesi. Muşterilerimin isteğine gore 'aranjman' denilen karışık saksılar hazırlıyorum. Muşterilerim beğenince cok mutlu oluyorum. 'Ama en onemlisi artık bir işim var' diyorum. Bu mutluluğun en buyuğu" dedi.