ŞANLIURFA'nın Birecik ilcesinden 30 yıl once Mersin'e goc eden ve 15 yaşına kadar Turkce bilmeyen Faik Guclu (36), ayakkabı boyacılığı yaparken kapısından girdiği İl Halk Kutuphanesi'nde kazandığı eğitim aşkı sayesinde edebiyat oğretmeni oldu. Evli ve 2 kız cocuğu babası olan Guclu, bir şiir bir de hikaye kitabı yazdı.
Şanlıurfa'nın Birecik ilcesinde dunyaya gelen Faik Guclu, babası Celal, annesi Menevşe ve 10 kardeşi ile birlikte, henuz 6 yaşındayken 1990 yılında Mersin'e goc etti. Koyden kente goc etmenin ve Turkce bilmemenin olumsuzluklarını yaşayan Guclu, 1992 yılında Ersoy İlkoğretim Okulu'nda başladığı oğrenim hayatında sınavlarda başarısız oldu. Her şeye rağmen pes etmeyen Guclu, 1996 yılında okuldan arta kalan zamanlarda ayakkabı boyamaya başladı. Bu donemde de İl Halk Kutuphanesi ile tanıştı. Burada bircok kitap okuyarak Turkcesini geliştiren Guclu, 2003'te liseden mezun olduktan sonra 2004 yılında Diyarbakır Dicle Universitesi, Turk Dili ve Edebiyatı bolumunu kazandı. Yuksek lisans yaptıktan sonra oğretmenlik hayatına adım atan Guclu, 2008 yılından bu yana Mersin'deki ozel eğitim kurumlarında genclere Turkce ve Turk Edebiyatı oğretiyor. Evli ve 2 kız cocuğu babası olan Guclu, 2018'de kendi şiirlerinin yer aldığı ilk kitabı 'Curuyen Kelimeler'i, 2020'de de kısa hikayelerinden oluşan 'Annemin Ceyizleri' isimli kitabını cıkardı.

'YALNIZLIĞIMI ATAYIM' DERKEN, GELİŞMİŞİM'Gunumuzde yine ozel bir kurumda mudurluk yapan Guclu, "Şanlıurfa'da ailemle Kurtce konuşuyordum. Mersin'e geldikten sonra, uyum sağlamakta zorlanacağım bir ortamla karşılaştım. Herkes bilmediğin bir dili konuşuyor. İnsanların yaşam şekilleri farklı. 100- 150 haneli koyden, yuzbinlerce insanın yaşadığı bir mahalleye gelmiş oluyorsun. Ciddi zorluklar yaşadım. İnsanlarla iletişim kuramadım. Yaklaşık 5- 6 yıl boyunca sendeledim. Cunku kendimi ifade edemiyor, insanların ne dediğini anlamıyordum. Anlaşamama sorunu, bende cok ciddi psikolojik sorunlara da yol actı. İletişim kuramama yalnızlığa yol actı ve ben yalnızlaştıkca yazmaya başladım. 'Yalnızlığımı kitaplarla atayım' derken, gelişmişim" dedi.'TELAFUZ EDEMEDİĞİM DİLİN OĞRETİCİSİ OLDUM'16 yaşında, kelimeleri telaffuz edemediği icin mahalle bakkalından dayak yediğini belirten Guclu, "19- 20 yaşında telaffuz edemediğim dilin oğreticisi olmaya başladım, universiteyi kazandıktan sonra. 2008'de Turk Dili ve Edebiyatı bolumunu bitirdim. Tezli yuksek lisans yaparken, ozel kurumlarda derslere girmeye başladım. Yuksek lisanstan sonra Mersin'deki ozel eğitim kurumlarında oğretmenliğe başladım" diye konuştu.Gelecek yıllarda Turk Edebiyatı'na daha fazla katkı sunabilmek icin akademisyen olmak istediğini dile getiren Guclu, 'Curuyen Kelimeler' ve 'Annemin Ceyizleri' isimli kitabın ardından 2 yeni kitabını daha okurların beğenisine sunacağını da sozlerine ekledi.