MANİSA'da, eleman sıkıntısı yaşayan eşine destek olmak icin tornacılık yapmaya başlayan Dilek Heptek (39), meslekte ustalaştı. Heptek, tornacılıkta erkeklere taş cıkarıyor.
Yunusemre ilcesinde bir cocuk annesi, ev kadını Dilek Heptek (39), eleman sıkıntısı yaşayan eşine destek olmak icin tornacılık mesleğine başladı. Eşinin de yardımıyla başladığı meslekte freze, torna ve kaynak makinelerini kullanmayı oğrenen Dilek Heptek, kısa surede ustalaştı. Ağır işleri başarıyla yapan Heptek, erkek ustalara taş cıkarıyor.

Makine imalat ve tadilatı yaparak hem uretime katkı sağlayan hem de evinin gecimine katkı sağlayan Dilek Heptek, "Yaklaşık 2 yıldır bu işi yapmaktayım. Eşim 18 yıldır bu işi yapmaktaydı. Daha sonra birlikte bir iş kurmaya karar verdik. İlk başlarda eleman ve maddi sıkıntımız olduğu icin birlikte calıştık. Frezede ben, tornada eşim calışıyordu. Nerede eksiklik varsa birbirimizi o şekilde tamamlıyorduk. Daha sonra işler yoluna girince eleman almaya başladık ve ben daha cok idari işler yapmaya başladım. Cunku kurumsal firmalarla calışmaya başladık. Bunların yazılımları, teknik resimleri ile ilgilendiğim icin artık aşağıda değilim ama yine de işin her safhasında varım. Eşimde bu konuda en buyuk destekcim oldu" diye konuştu.'İNSAN İSTEDİKTEN SONRA HER İŞİ YAPABİLİR'Sanayide calışmaya başladığı ilk gunlerde erkekler tarafından yadırgandığını belirten Heptek, "Ancak zamanla beni benimsediler. Ben de onlara alıştım. Şimdi cok normal karşılıyorlar. Eşim bana 'destek vereceksen ben bu işe gireceğim' dedi. 'Sonuna kadar yanındayım' dedim. Birlikte karar verdik ve başladık. İstedikten sonra her insanın her işi yapabileceğine inanıyorum. En onemli şey istemek" diye konuştu.'HAYALİMİZİ GERCEKLEŞTİRMİŞ OLDUK'Eşiyle beraber calışmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Yalcın Heptek (44), "Bu meslekte 20 seneye yaklaştık. 2 senedir de eşimle birlikte bu işe girmeye karar verdik. Yıllardır bu işi yapıyorduk ve benim zaten hayalimdi. Hayalimizi gercekleştirmiş olduk. Eşimin burada bana yardımı onemli. Tek başıma zaten bu işe giremezdim" dedi.