KARS'ın Selim ilcesine bağlı Kekec koyunde yaşayan Menice Başkaya (66), 4 aydır evinin onune gelen tilkiyi eliyle besliyor. Menice Başkaya, 'Yonca' ismini verdiği tilkinin ilk gunler sadece gece geldiğini, şimdi ise gun boyu gelerek ikram ettikleri yiyeceklerden nasiplendiğini soyledi.
Selim ilcesine bağlı Kekec koyunde eşini kaybettikten sonra oğluyla birlikte yaşayan 3 cocuk annesi Menice Başkaya, yaklaşık 4 ay once evlerinin cevresinde 4 yavrusu olan bir tilki gordu. Anne ve 3 yavrunun kopekler tarafından oldurulmesinden sonra tek kalan yavruya Menice Başkaya sahip cıktı. Başkaya, 'Yonca' ismini verdiği tilkiye ilk zamanlarda peynir ve sut verirken son zamanlarda tavuk etiyle beslemeye başladı. Şimdilerde yetişkin olan tilki, acıktığı zaman Başkaya'nın evinin onune gelip, karnını doyurduktan sonra araziye geri donuyor.Tilkiye alıştığını soyleyen Menice Başkaya, "Benim dişlerim olmadığından bana ayrılan payımı tilkiyle paylaşıyorum. Onu doyurunca cok mutlu oluyorum. Tilki gelmediği zaman cok ozluyor ve merak edip cevreye bakınıyorum. Eskiden sadece geceleri eve geliyordu ama son gunlerde karnı ne zaman acıkırsa o zaman geliyor. Kendi ellerimle besliyorum. Benden hic kacmıyor bazen kucağıma bile cıkıyor" dedi.