BURDUR'da oto yıkamacı Turan Hayta, 30 bin lira masraf yaparak yenilediği 1976 model Murat 124 marka otomobiline cok sayıda talipli olduğunu belirterek, aracı kimselere satmayacağını ve torununa miras bırakacağını soyledi.
Bir donemin en cok bilinen otomobil markası Murat 124, meraklıları icin cok değerli oldu. Burdur'da Eski Sanayi Sitesi'nde oto yıkamacılık yapan Turan Hayta (62), 4 yıl once 5 bin liraya satın aldığı ve 30 bin lira masraf yaparak yenilediği 1976 model Murat 124'le yakından ilgileniyor. Meraklılarının satın almak icin kendisine yeni otomobil parası teklif ettiklerini soyleyen Hayta, "Bu benim ozel merakım. Torunuma bırakacağım en guzel hediyem Murat 124 olacak" dedi.
'BMW'YE MURAT 124'U DEĞİŞMEM'Gencliğinde Murat 124 ile taksicilik yaptığını anlatan Hayta, "Benim zevkim de bu arabanın bakımını yapıp kullanmak. Bu haliyle gorenler, otomobilini takas etmek icin 100 bin lira değerinde BMW marka bir otomobil teklif ettiler. Fakat 150 bin lira da verseler yine satmam. Murat 124'un bende ayrı bir yeri ve anısı var. Arabamı haftanın bir gunu garajdan cıkarıyorum ve iş yerine getiriyorum. Pazar gunleri dışarıya cıkarır keyifle surerim" dedi.'FREN SİSTEMİ COK GUCLU'Aracla ilgili detayları anlatan Hayta, şoyle devam etti: "Bu arabaya, orijinal haliyle bineceksiniz. Benzinliyse benzinli bineceksin. Ozellikle Murat 124'lerdeki fren sistemi gunumuzun arabalarında yok. Bunlar 1971'de cıktı, 4 tekerde disk frenlidir. Arka frenleri kampanalıdır. Frene dokunduğundan aynı anda dordu birden tutar. Binmekten keyif aldığım Murat 124'u benden sonra da adımı taşıyan torunum Turan'a bırakacağım. Bana soz verdi. O da gozu gibi bakacak".