TRABZON'un Akcaabat ilcesinde ortopedik engelli Ozkan Ozturk (33), gecimini evinde yaptığı ciğ kofteleri satarak sağlıyor.
İlceye bağlı Dortyol Mahallesi'nde yaşayan evli ve bir cocuk babası Ozkan Ozturk, 8 yaşında olduğu 1995 yılında ailesiyle birlikte gecirdiği trafik kazasında anne-babası ile biri 3, diğeri 5 yaşında 2 kardeşini kaybetti. Ozturk, kazadan ve 2001 yılında gecirdiği skolyoz ameliyatından sonra ortopedik engelli oldu. Belindeki engel nedeniyle kısıtlı hareket edebilen Ozturk, merak uzerine yapmaya başladığı ciğ kofteyi gecim kaynağına donuşturdu. Gelen talepler uzerine evinde ciğ kofte yapıp, satmaya başladı. 1 ayda 40 kilogram ciğ kofteyi kilosu 50 liradan satan Ozturk hem ailesinin gecimini sağlıyor hem de astım hastası kızının tedavi masraflarını karşılıyor.

'KIZIMIN TEDAVİ UCRETİNİ KARŞILIYORUM'Ozkan Ozturk, "Ciğ kofte yapma işine 10 yıl once merak saldım. İlk yaptığımda yenmeyecek kıvamdaydılar. Yapa yapa elim alıştı ve kıvamını tutturdum. Birkac kişi, ikramda bulunduktan sonra ucretli istemeye başladı. Engelli olduğum icin her işte calışamıyorum. Ben de evde ciğ kofte yapıp satmaya karar verdim. Sipariş uzerine yapıp, goturuyorum. Yaptığım ciğ kofteyi cok beğeniyorlar. Şu anda butun gecimim yapıp sattığım ciğ kofteye bağlı. Kızım astım hastası. Satışlardan kazandığım parayla tedavi ucretlerini de karşılıyorum" dedi.