AĞRI'da, ozel bir şirket tarafından 2017 yılında devralınan cağrı merkezi, İŞKUR'un da desteği ile istihdam ettiği 460 kişinin iş kapısı oldu. Huzur ve guven ortamının sağlanmasıyla yatırımcıların ilgisini ceken Ağrı'da hayata gecirilen projeler istihdama da onemli katkı sağlıyor.
Kağızman Caddesi'nde kurulan cağrı merkezinde, İŞKUR'un engellilere yonelik iş başı eğitim programlarından faydalanılarak engelli personel alımı da yapılırken, yıl sonu itibari ile personel sayısının 750 kişiye cıkarılması hedefleniyor. 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu etkinlikleri kapsamında cağrı merkezinde istihdam edilen 9 engelli ile yine kendileri aracılığı ile istihdam edilen diğer personelin durumunu kontrol eden İŞKUR Ağrı İl Muduru Gıyas Guven, istihdam edilen personelin tamamına yakınının en az lise mezunu olmak uzere on lisans ve lisans mezunu olduğunu soyledi.

'25 OLAN PERSONEL SAYISI 460'A CIKTI'Kurum olarak kentteki istihdam sorunun cozumu konusunda adım atan girişimcilere verdikleri desteğin sureceğini ifade eden Guven, "Şu anda burada bulunduğumuz cağrı merkezinde 400'den fazla arkadaşımız calışıyor. Bu arkadaşlarımızın icinde 9 engelli bulunmakta. Bu cağrı merkezi ilk kurulduğu zaman İŞKUR'un destek, teşvik ve katkılarıyla adım adım buyudu. İlk başladığı zamanlarda 25 kişilik bir personel sayısından 460'a ulaştı. Bugune kadar burada calışan personelin hepsi ilk once İŞKUR'un desteklerinden faydalanıyor. Daha sonra firmanın bunyesinde calışmaya devam ediyorlar. Biz istihdam garantili kurslarımız, iş başı eğitim programlarımızla, bu elemanların maaş ve sigorta yuklerini uzerimize alıyoruz. Belli bir sureden sonra ise firma maaşlarını oduyor biz ise sigortalarını odemeye devam ediyoruz" diye konuştu.'PANDEMİ DONEMİNDE PERSONEL SAYISINI İKİYE KATLANDI'Pandemi doneminde uzaktan eğitim sisteminin de devreye girmesi ile abone sayılarında artış olunca personel sayısını iki katına cıkardıklarını vurgulayan Cağrı Merkezi Operasyon Muduru Hakan Kartal, şunları soyledi: "Biz 2017 yılında cağrı merkezini devraldık. Firma olarak genelde Doğu bolgelerine yatırım yaparak buralardaki istihdamı artırmayı amaclıyoruz. Bu cağrı merkezini devraldığımızda 200 personelimiz vardı. Bu sayıyı 300'e cıkardık. Pandemi doneminde internet kullanıcı sayısı artınca ve EBA sisteminin devreye girmesi ile birlikte abone sayımız arttı. Bu sayının artması ile birlikte de istihdam sayımızı iki katına cıkardık. İstihdam konusunda İŞKUR'un onemli katkısı bulunmakta. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gecen yıl Ağrı'ya 1500 kişilik cağrı merkezi yapılmasını istedi. İnşallah bu sayıyı yakalayacağız. Şu anda biz 460 personelle Ağrı'da istidama katkı sağlıyoruz. Bu calışan personelimizin yuzde 80'i kadın. Hedefimiz istihdam sayısını 750 kişiye cıkarıp yılı kapatmak istiyoruz. Tabi bunların yanında en onemli desteği devletten alıyoruz. Bu desteklerden İŞKUR uzerinden personel temin ederek faydalanıyoruz. İŞKUR bize 6 ay sure ile personel temini sağlıyor. Biz de bu surenin sonunda bu arkadaşlarımızı kadromuza katıp yolumuza devam ediyoruz."'İMKANLAR COK İYİ'Cağrı merkezinin iş imkanı olarak Ağrı icin oldukca onemli olduğunu kaydeden engelli personelden Nesih Altay ise calışma koşullarından oldukca memnun olduklarını belirtti. Altay, "İki yıl once İŞKUR uzerinden cağrı merkezinde calışmaya başladım. Şu an şirketin kadrolu elemanı olarak devam ediyorum. Bize bu imkanı sunan İŞKUR yetkililerine cok teşekkur ederiz. Burada butun imkanlarımız cok iyi" dedi.Ote yandan 3 Aralık Dunya Engelliler gunu nedeniyle cağrı merkezinde calışan 9 engelli personele cikolata ve cicek hediye edildi.