TRABZON'da otobus durağına yerleştirilip, maskesi olmayan vatandaşların yuzunu ozel bir yazılımla koronavirus simgesine donuşturen yapay zeka tabanlı dijital ekran uygulaması, etkisini gosterdi. Surekli durağı kullanan ve maske kuralına uymayanlar daha dikkatli davranmaya başladı ve vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gordu.
Trabzon Buyukşehir Belediyesi, koronavirus tedbirleri kapsamında maske takma konusunda farkındalık yaratmak icin, otobus durağına yapay zeka tabanlı dijital ekran yerleştirildi. Maskesi olmayan vatandaşları tespit ederek, uyarı veren yapay zeka tabanlı dijital ekran uygulaması ilk gunden etkisini gosterdi. Durakta beklerken maske takmayan vatandaşların yuzu, ozel yazılım sayesinde koronavirus imgesine donuşen uygulamayla, maske takmayan ya da maskesini cene altında tutanlar, daha dikkatli olmaya başladı.

'ODUM KOPTU, MASKEMİ TAKTIM'Duzenekle, maske takma konusunda daha bilincli davranmaları gerektiğini anladıklarını dile getiren vatandaşlar, ornek calışması icin Buyukşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ekibine teşekkur etti. Durakta otobus bekleyen Şukran Kahraman, "Maske takmayınca virus yuzume gozume bulaştı. Odum koptu, hemen maskemi yukarı cektim. Aferin bizim Trabzonlulara ve belediyemize, ornek bir uygulama oldu. Herkes kurallara uysun, dikkat etsinler, evden cıkmasınlar" dedi.'SANAL DA OLSA 'MASKE TAK' DİYOR'Yoldan gectiği sırada ilgisini ceken ekrana bakıp test eden Şener Ozturk "İyi bir uygulama, maskemi cekince orada bir simulasyon beliriyor. İlk gorunce cok şaşırdım. Sanal da olsa vatandaşa 'maskeni tak' diyor. O ekranda kendimi oyle gorunce tiksindiriyor, cok dikkat etmemiz lazım. Kurallara uymalıyız" diye konuştu.'MASKE ARTIK HAYATIN BİR PARCASI'Melahat Ozturk, uygulamayla insanların ozellikle maskeyi duzgun takma konusunda dikkatli davrandığını soylerken, kent sakini Cengiz Ustaomeroğlu ise "Maskesiz, ekranda guzel ve hoş gorunmuyoruz. Maske artık hayatımızın bir parcası. Urkutucu tablo var, bilincli olup, soylenen kurallara uymalıyız" ifadelerinde bulundu.