ADANA'da, sokağa cıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde polisten kacmaya calışırken yakalanan Velit D. (20), pastaneye gitmek icin evden cıktığını, ekipleri gorunce de kactığını soyledi ancak Hıfzıssıhha Kanunu'nu ihlal ettiği icin cezadan kurtulamadı.
Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan ilcesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Bir kuru yemiş dukkanında gercekleşen hırsızlık olayının ardından şuphelileri yakalamak icin ara sokaklarda arama yapan polisler, yolda bir genci durdurmak istedi. Polisleri fark eden genc, kacmaya başladı. Kısa suren kovalamacanın ardından yakalanan gencin kimliğinin Velit D. olduğu belirlendi.
GORUNTULENDİĞİNİ GORDU, SACINI DUZELTTİGozaltına alınıp, polis aracına bindirilen Velit D.'nin, gazetecilerin kendisini goruntulendiğini fark edince eliyle sacını duzeltmesi dikkat cekti. Gazetecilerin "Neden kactın" diye sorması uzerine Velit D., "Polis ağabey gel dedi. Sokağa cıkma yasağı var tabi, o yuzden kactım. Ceza yazacaklar, paramız yok. Pastaneye gidiyordum, yemek yemek icin. Telefonum da yok. Eğer hırsızlık yapsaydım, mahallede gezmezdim" diye cevap verdi. Ote yandan hırsızlık mahallinde yapılan kamera goruntusu incelemesinde Velit D.'nin olayla ilgisinin olmadığı saptandı. Velit D.'ye kısıtlamaya rağmen sokağa cıktığı icin Hıfzıssıhha Kanunu'nu ihlalden cezai işlem uygulandı.