İZMİT'te, sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal eden vatandaşlara, polis ekiplerince ceza yazıldı. Kısıtlamayı ihlalden 3 bin 150 TL ceza yazılan Kerim Deniz, "Kanunu ciğnediysem, cezasını cekeceğim kardeşim. Sen mi yargılayacaksın beni?" diyerek kendisini goruntuleyen basın mensuplarına tepki gosterdi.
Koronavirus tedbirleri kapsamında uygulanmaya başlayan sokağa cıkma kısıtlaması saat 21.00 itibarıyla tum Turkiye'de olduğu gibi İzmit'te de başladı. Kentin ceşitli bolgelerinde kurulan uygulama noktalarında polis ekipleri sokaktaki vatandaşların izin belgelerini kontrol etti. İzin belgesi olmadan sokağa cıkan kişilere 3 bin 150 TL idari para cezası uygulandı.

D-100 yolunda yapılan denetimlerde sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal ettiği icin 3 bin 150 TL para cezası kesilen Kerim Deniz, kendisini goruntulyen basın mensuplarına tepki gosterdi. Deniz gazetecilere, "Yahu siz de gidin evinize zaten cok yorgunum, sen neden dışarıdasın ki? Ben suc işlediysem cezasını da cekeceğim, sen mi yargılayacaksın beni" dedi.Kentin bir başka noktasındaki uygulamalarda ceza kesilen Azra Yıldız Işık ise fazla mesaiye kaldığı icin kısıtlama saatini kacırdığını ve bu nedenle dışarıda olduğunu iddia etti. Kentin bazı noktalarında yapılan polis denetimlerinde bircok kişiye idari para cezası uygulandı. D-100 yolunda yapılan denetimlerde ise izin belgesi kontrolu yapılmak icin durdurulan araclar nedeniyle bazı noktalarda trafik yoğunluğu oluştu.