TURKİYE genelinde başlayan sokağa cıkma kısıtlaması kapsamında, Edirne'de kent sessizliğe burunurken, polis ekipleri de trafikteki araclar ve yaya vatandaşlara yonelik denetim yaptı. Denetimler sırasında yasağın bitmesine 10 dakika kalan iki oğrencinin, evlerine gidebilmek icin yardım istediği polis ekipleri, oğrencileri evlerine bıraktı.
Turkiye'de koronavirus tedbirleri kapsamında gece getirilen sokağa cıkma kısıtlamasında Edirne, saatler 21.00'i gosterdiğinde sessizliğe burunurken, polis ekipleri de şehrin farklı noktalarında uygulama yaptı. Araclarıyla sokağa cıkan vatandaşları durdurup kontrol yapan ekipler, yaya olarak dolaşanlara da denetlemede bulundu.

Sokakta olmaması gereken vatandaşlara cezai işlem uygulayan ekipler, duyarlı bir davranışa da imza attı. Yasağın başlamasına 10 dakika kala Talatpaşa Caddesi'nde uygulama yapan ekiplere gelerek evlerine gitmek icin yardım isteyen iki universite oğrencisine, ekipler yardım etti. Oğrenciler, harclıklarını cıkarmak icin calıştıklarını, evlerinin uzak olduğu ve işten gec cıktıkları icin yardım istediklerini ifade ederken, polis ekipleri de oğrencileri evlerine bıraktı.İki oğrenciden Kadir Karabudak, polislerin kendilerine yardım edeceğini bildiklerini, bu nedenle yardım istediklerini dile getirdi. Karabudak, "Acıkcası bu şekilde iyi davranacaklarını bildiğimiz icin gelip sorduk. Onlar da bizi kırmadı. Onlara cok teşekkur ederiz buradan. Ote yandan sokağa cıkma yasağında bizim gibi işi gec bitenler icin bazen zor olabiliyor. Hele ki ceza kesilirse 1 ayımız gidiyor. Cep harclığımızı cıkarmak icin bilgisayar tamiri gibi işlere gidiyoruz. Bu gibi durumlarda sıkıntı cıkabiliyor. O nedenle yardım istedik" dedi.