Samsun Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Meyvecilik ve uretim noktasında Samsun'u Turkiye'nin en iyi şehri yapacağız" dedi.
Samsun Buyukşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bolge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) kaynaklı, 'Samsun ilinde Surdurulebilir Tarım Faaliyetleri Yaygınlaştırılması Projesi' dahilinde meyve fidanı dikim programı duzenlendi. Canik ilcesi Başkonak Mahallesi'ndeki programa Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Kucukgoncu, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Mehmet Akif Ozdemir, Ondokuz Mayıs Universitesi Ziraat Fakultesi Dekanı Muharrem Ozcan, Tarım İl Muduru İbrahim Sağlam, Canik Belediye Başkan Vekili Yusuf Sancak, AK Parti Canik İlce Başkanı Mahmut Gencay, Başkonak Mahallesi Muhtarı Davut Şişman ve mahalle sakinleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan ve bugunun onemine değinen Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Dunyada uretimler ceşit ceşittir. Asıl uretim, gıdadır. Hepsini icine alan meyvecilik, sebzecilik, hayvancılık insanı besleyen uretimdir. Dunyada 7 milyar insan var. Bunları gecindirecek, hayata bağlayacak, yaşatacak uretimi yapmadığınızda insanlık olur. Uretimlerin anası bu. Burası cok onemli. Turkiye bu konuda kendi kendine yeten ender ulkelerden bir tanesi. Şu anda sanıyorum 20 milyar dolarların uzerine cıktı tarımsal ihracatımız. Bizim ilk 2000 yıllarına baktığınız zaman o gunku Turkiye'nin toplam ihracatı kadar tarımsal alanda ihracat yapıyoruz şuanda. Turkiye boyle mumtaz, Allah'ın bizi boyle nimetlerle donattığı, bizi varlık icerisinde imtihan ettiği bir coğrafya" dedi.