Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Yedi Eylul Mahallesi'nde kurulacak olan Otizm Yaşam Merkezi'nin temelinin 3 Aralık Perşembe gunu atılacağını duyurdu.
Turkiye Otistiklere Destek Eğitim Vakfı (TODEV) Yonetim Kurulu Başkanı Arzu Gokce, İstanbul Otizm Gonulluleri Derneği (İOGD) Başkanı Mustafa Ozturk ve Aydın Otizm Genclik ve Spor Kulubu Dernek Başkanı Adnan Ozdemir ile Efeler'de otizmli cocuk sahibi olan aileler, Otizm Uluslararası Engelliler Gunu'nde hayat bulacak proje ile ilgili goruşlerini dile getirdi.
Turkiye Otistiklere Destek Vakfı (TODEV) Yonetim Kurulu Başkanı ve Turkiye Engelliler Meclisi ile Turkiye Otizm Meclisi Yonetim Kurulu Uyesi Arzu Gokce, otizmli cocuklar icin Turkiye'de yapılmış bu kadar kapsamlı bir merkezin olmadığına dikkat cekerek, şu acıklamalarda bulundu; "Efeler'de yaşayan 400 cocuğumuzdan yola cıkarak Başkan Mehmet Fatih Atay'ın onculuğunde yapılmakta olan merkezimizde cocukların bireysel ihtiyacları doğrultusunda cok guzel bir etkinlik alanı yapılıyor. Yıllar icinde yapılan araştırmalar, bize otizmli cocukların yoğun eğitimle kaynaştırma duzeyine geldiği ve bağımsız yaşam becerilerini elde edebildiğini gosteriyor. Başkan da cok guzel bir projeye imza attı. Biz buradayız, elimizden ne gelirse her turlu katkıyı sunmaya hazırız. Diğer belediyelere bunun ornek olmasını temenni ediyoruz. Bu projeyi gercekleştiren başta Başkan Mehmet Fatih Atay ve ekibine, otizm dostu ilk belediye oldukları icin teşekkurlerimi sunuyorum."