ANKARA'da iki katlı binada cıkan yangında mahsur kaldıkları catıdan itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Suriye uyruklu aile yaşadıklarını anlattı. Anne Hasna El Cebir, "Eşim yardım ederek bizi catıya cıkardı. Catıda tutuştu ve cokmeye başladı. Biz daha guvenli bir yere gecerek, yardım istemeye devam ettik. Daha sonra itfaiye ekipleri gelerek bizi kurtardı" dedi.
Altındağ'da dun sabah saatlerinde 2 katlı binanın catı katı ile birleştirilen ust katında Suriye uyruklu 4 kişilik ailenin yaşadığı evde yangın cıktı. Elektrik panosundan cıktığı belirlenen yangın, catı katına sıcradı. Yanan evde oturan Muhammed ve Hasna El Cabir cifti, cocukları Muhammed Emir (1) ve Muaffak'ı (4) kucaklarına alarak catıya cıktı. Buyuyen alevler nedeniyle kucaklarındaki cocuklarla catının kenarına kadar gelen Cabir cifti, buyuk panik yaşadı. 4 kişilik aile, gelen itfaiye ekiplerince merdivenli aracla kurtarıldı.
'ALEVLERDEN KACMAK İCİN CATIYA CIKTIK'Yaşadıkları korku dolu anları anlatan Hasna El Cabir, Suriye'nin Halep kentinden kacarak Turkiye'ye geldiklerini, 5 yıldır aynı evde oturduklarını soyledi. Hasna, kahvaltı yaparken elektriğin gittiğini soyleyerek, "Kocam sabah erkenden 'neden elektrikler' gitti diye panoya bakmaya gidecekken, kapıyı actığında alevler yuzune carptı. Kapıyı kapatmaya calıştı ama kapatamadı. Daha sonra koltuklar tutuşmaya başladı. Balkona cıktık ve yardım istedik. Bu sefer balkona doğru alevler gelmeye başladı. Eşim bize yardım ederek bizi catıya cıkardı. Catıda tutuştu ve cokmeye başladı. Biz daha guvenli bir yere gecerek, yardım istemeye devam ettik. Daha sonra itfaiye ekipleri gelerek bizi kurtardı. Evimizde ne var ne yoksa her şeyimiz yandı. Sadece şu an uzerimizde olan kıyafetlerimiz kaldı. Alt katta kalan babamların evinde gecici olarak kalıyoruz" dedi.