Didim Belediyesi Korona virusle mucadele kapsamında gectiğimiz aylarda başlatmış olduğu HES kodu uygulamasına ara vermeden devam ediyor.
Ulkemizde ve tum dunyada artışa gecen Korona virus vakalarına karşın Didim Belediyesi ilce genelinde onlemlerini daha da arttırmaya devam ediyor. Yaklaşık 3 ay once Didim Belediyesi tarafından uygulanmaya başlatılan HES ( Hayat Eve Sığar) uygulaması kapsamında, vatandaşlar cep telefonlarından HES Kodu ile yapılan sorgulama sonrası ateşi olculerek belediye binasına alınıyor.
Korona virus'un ilk cıktığı gunden bu yana kent genelinde onlemler almaya başladıklarını belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, "Vaka sayılarının artması ile birlikte, ilcemizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını korumak icin dezenfekte ve ilaclama calışmalarımızı ara vermeden gercekleştiriyoruz. Aydın İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların 'HES kodu' sorgulanarak alınması kararı kapsamında yaklaşık 3 ay once başlatmış olduğumuz HES kodu ile giriş uygulamamız devam ediyor. Vatandaşlarımızın maske ve mesafeye dikkat etmelerini onemle rica ediyoruz" dedi. - AYDIN