SAMSUN Valisi Zulkif Dağlı, kentte vaka sayılarının hızla artmaya devam ettiğini belirterek "Gorunen o ki, il merkezimizde ve bazı ilcelerimizde vaka yuku, artık kaldırılamaz bir noktaya doğru adım adım ilerliyor" dedi.
Vali Zulkif Dağlı, koronavirusle mucadele ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koronavirusle mucadelenin Samsun halkının ve tum kamu kurumlarının tek gundemi haline geldiğini soyleyen Vali Dağlı, "İl olarak koronavirus yayılımı anlamında oldukca kritik gunlerden geciyoruz. Bu nedenle işimizi, gucumuzu, tum mesaimizi koronavirusle mucadeleye ayırdık. Mucadelemizin odak noktasını sağlık hizmetlerimizin devamlılığını korumak oluşturuyor. Bunu sağlayabilmek icin virus yayılımını halkımızla birlikte durdurmak zorundayız. Eğer bunu başaramazsak ilimizde daha sıkıntılı tabloların ortaya cıkması maalesef kacınılmaz. Tum cabamız virusu kontrol altına alarak, Samsun'u yeniden virusle mucadelede Sağlık Bakanlığı tarafından ornek gosterilen bir il haline getirmek" diye konuştu.
'VAKA YUKU KALDIRILAMAZ NOKTAYA İLERLİYOR'Kentte vaka sayılarının hızla artmaya devam ettiğini ve bu tablonun herkesi endişelendirdiğini kaydeden Vali Dağlı, şunları dedi: "Anlık olarak ilimizdeki durumu takip ediyoruz. Artan vaka sayısı karşısında alınması gereken sağlık onlemleri ve planlamalar konusunda Sağlık İl Mudurluğumuzle surekli irtibat halindeyiz. Ancak gorunen o ki, il merkezimizde ve bazı ilcelerimizde vaka yuku, artık kaldırılamaz bir noktaya doğru adım adım ilerliyor. Bu tablonun ortaya cıkmaması icin ilk etapta bu bolgelerdeki hastanelerimizde yoğun bakım yatak sayılarımızı artırdık ve artırmaya devam ediyoruz. Bu yuku dağıtmak icin Asarcık, Kavak gibi ilce hastanelerimizi de daha aktif olarak devreye sokma noktasında planlamalarımızı yapıyoruz. İlimize bir butun şeklinde bakarak ozel hastane, kamu ayırımı olmadan tum sağlık kaynaklarımızı pandemiyle mucadelede ortak olarak kullanıyoruz"'KENTİMİZİ ORNEK İL HALİNE GETİRELİM'Gercekci olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Dağlı, "Maalesef bu vaka artış trendi devam eder ve onlemlere uymamaktaki ısrarımız surerse yoğun bakım yatak sayımızı ne kadar artırırsak artıralım onumuzdeki donemde bu anlamda sorun yaşamayacağımızı kimse garanti edemez. Herkesin bu durumu gorup, kendini durdurması, sınırlaması, kurallara ve onlemlere koşulsuz olarak uymayı toplumsal bir gorev edinmesi gerekiyor. Hala başsağlığı ya da aile ici ziyaret kaynaklı bulaşların yaşandığı ilimizde, tum Samsunluların durumun ciddiyetini anlayıp, etraflarındaki herkesi uyararak, virusun bulaşmadığı guvenli alanlar oluşturması artık şart. Sevdiklerimizin arkasından ağlamak istemiyorsak, aşı ulkemize gelene kadar en ust duzeyde mucadele etmek, gerekmedikce evlerimizden cıkmamak, maske ve sosyal mesafeye hic olmadığı kadar onem vermek zorundayız. Tum Samsunluları ozellikle onumuzdeki aylarda hic olmadığı kadar dikkatli olmaya davet ediyorum. Zor bir sureci en on cephede yuruten sağlık calışanlarımız, risk grubundaki hastalarımız, yaşlılarımız adına bunu istiyorum. Artık mazeret uretmenin, zaten bana bir şey olmaz demenin zamanı değil. Hep beraber, el birliğiyle mucadele edelim, şehrimizi pandemi mucadelesiyle tekrar Turkiye'ye ornek il haline getirelim" dedi.