Dunyanın en populer anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, daha iyi bir kullanıcı deneyimi icin iki yeni ozellik yayınladı. Yeni ozellikler ile birlikte kullanıcılar, her sohbet icin farklı bir duvar kağıdı belirleyerek mesajları yanlış sohbete gonderme “talihsizliğinden” kurtulabilecekler ve istedikleri bir cıkartmayı kategori ya da metin bazı arayabilecekler.
Bildiğiniz uzere şu ana kadar WhatsApp’ta tum sohbetlerde gecerli tek bir duvar kağıdı belirleyebiliyorduk. Bundan sonra ise isteğe bağlı olarak tum sohbetlere ayrı duvar kağıtları belirleyebileceğiz. Bu sayede hangi sohbet penceresinde olduğumuzu daha kolay bir şekilde ayırt edebilecek, yanlış sohbete mesaj gonderme derdinden kurtulacağız.
[h=2]WhatsApp’a sohbete ozel duvar kağıdı nasıl ayarlanır?[/h] #Adım 1: Ozel duvar kağıdı ayarlayacağınız sohbeti acın. #Adım 2: Sağ ustteki uc nokta simgesine dokunun. #Adım 3: Acılan menuden “Duvar Kağıdı”na dokunun. #Adım 4: “Değiştir”e dokunun. #Adım 5: Parlak, Koyu, Duz Renkler ya da Fotoğraflarım’dan birini secin. #Adım 6: Acılan galeriden istediğiniz duvar kağıdını secin. #Adım 7: “Duvar Kağıdını Ayarla”ya dokunun #Adım 8: ”Bu sohbet icin” seceneğini işaretleyip “Tamam”a dokunun.
Hepsi bu kadar! Bu adımları uyguladıktan sonra istediğiniz WhatsApp sohbetine istediğiniz duvar kağıdını atayabileceksiniz. Ancak dilerseniz eski usul tum sohbetlerde aynı duvar kağıdını kullanmaya devam edebileceğinizi de hatırlatalım.
WhatsApp aynı zamanda cıkartmaların kullanımını kolaylaştırmak icin cıkartma oluşturucuları cıkartmalara emoji ve metin etiketi eklemeye davet etti. Bu sayede kullanıcılar, kutuphanelerindeki bir cıkartmayı metin ya da kategori olarak cok daha kolay bir şekilde bulabilecekler.