KOCAELİ'nin Başiskele ilcesinde 11 gunluk tedavisinin ardından koronavirusu yenip sağlığına kavuşan esnaf Mahmut Eryiğit (58), maska takmayan kişileri evinin balkonundan, "Ben yandım siz yanmayın" diyerek uyarıyor.
Başiskele'de yaklaşık 1 ay once koronaviruse yakalanan esnaf Mahmut Eryiğit, Golcuk Necati Celik Devlet Hastanesi'nde 11 gun tedavi gordukten sonra taburcu oldu. Eryiğit, balkondan ve zaman zaman da kapısının onune cıkarak maske takmayanları ve kurallara uymayan vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.
'YOĞUN BAKIMDA 8 GUNU HİC HATIRLAMIYORUM'Yoğun bakımda 11 gun kalan ve 8 gununu hic hatırlamadığını soyleyen Mahmut Eryiğit, "Kendimi halsiz hissedince bir doktora muracaat ettim. Muayene olduktan sonra kanımda iltihap olduğunu soyleyip ilac verdikten sonra eve gonderdiler. 3-4 gun gectikten sonra cocuklarım beni tekrar hastaneye goturdu. En son evden cıktığımı hatırlıyorum, onun dışında başka hicbir şey hatırlamıyorum. Hastaneye gittikten sonra beni hemen yoğun bakıma almışlar, 11 gun yoğun bakımda kaldım ve bunun 8 gununu hic hatırlamıyorum. Allah oralara kimseyi duşurmesin, Allah oraların da eksikliklerini vermesin. Bu sure zarfında şunu anladım, orada calışan sağlık personelleri, doktorundan, hemşirelerinden, hizmetlilerinden, hasta bakıcılarından hepsine sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. İnanılmaz calışıyorlar, asık surat hic gormedim, herkes bize moral vermeye calışıyordu" dedi.'BALKONDAN MASKE TAKMAYANLARI UYARIYORUM'Her zaman insanların birbirlerini ikaz etmesi gerektiğini belirten Eryiğit, "Benim 8 gun yoğun bakımda kaldıktan sonra bilincim acıldı, 3 gun boyunca yoğun bakımda kendimeydim o sure boyunca Allah'a hep yalvardım, 'Cocuklarıma kavuşabilecek miyim, bir daha sokaklara cıkabilecek miyim?' diye duşundum. Orada kendime şunu soyledim; carşıya, pazara, sokağa cıktığım an millete şunu soyleyeceğim, sokağa bağırıp haykıracağım 'Mesafenize uyun, maskelerinizi takın, hijyene dikkat edin' diye herkesi uyaracağım. Şu anda da uyarıyorum, evimin balkonuna cıkıp yoldan gecenlere bağırıyorum. Cunku insanın bir şeyi yaşamadan anlaması cok zor. Cok dikkat etmemiz lazım, her zaman birbirimizi uyarmamız lazım. Bu yalnızca devletin işi değil, doktorların işi değil. Bu vatandaşın bir numaralı gorevi olmalı. Her zaman birbirimizi ikaz etmemiz lazım, her zaman birbirimizi uyarmamız lazım" diye konuştu.'YOLDA MASKE TAKMAYANLARI DURDURUYORUM'Yolda da zaman zaman uyarılarda bulunduğu ifade eden Eryiğit, şoyle konuştu: "Yolda maske takmayan birilerini gorduğum zaman durdurup, 'Aman dikkat et, ben hastaneden yeni cıktım, dikkatli ol' diyorum. Zaman zaman uyarı yaptığım insanlar bana teşekkur ediyor. Bunu kendime bir gorev olarak bildim. Bu hastalık bitene kadar herkesi uyaracağım, bu konuda kendime soz verdim. Haykıracağım, bağıracağım sokaklarda. Ben cok fazla dikkat etmeme rağmen nasıl olduğunu anlayamadım, demek ki bir yerde eksik yaptım. Maskemi taktım, bana bir şey olmaz diye bir şey yok. İş onunla bitmiyor, mesafeye de hijyene de dikkat etmemiz lazım."