AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Turkiye'nin 6,7'lik 3'uncu ceyrek buyume oranına ilişkin, "3'uncu ceyrekteki yuzde 6,7'lik buyume oranıyla bazı cevremize rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Bunlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz" dedi.
AK Parti'li Nurettin Canikli, Turkiye'nin 3'uncu ceyrek buyume rakamları ile ilgili muhalefetten gelen eleştirileri yanıtladı. Twitter hesabından yaptığı acıklamada, Turkiye ekonomisinin yuzde 6,7'lik buyumesinin goz alıcı bir sonuc olduğunu değerlendiren Canikli, "Cin'in liderliğine ara verilmiş oldu. Turk milletinin bu başarısıyla muhalefet de gurur duyar diye, duşunmuştum. Yanılmışım. Sadece eleştirmiş olmak icin ekonomi biliminin temel ilkeleri ayaklar altına alınıyor. 3'uncu ceyrekte realize olan talebin bir kısmı, one cekilen gelecek talebi değil, 2'nci ceyreğin ertelenen talebidir" ifadelerini kullandı.
'URETİM KAYBI YAŞANMADI'"Piyasaya hane halkı uzerinden satın alma gucu enjekte edilmesi, doğal talep seviyesini yukarıya taşımak icin değil, pandemi nedeniyle duşen talebi tahrik etmek amacıyla yapıldı" diyen Nurettin Canikli, acıklamasına şoyle devam etti: "Yine pandemi nedeniyle nakit akış dengesi bozulan reel sektore duşuk maliyetli finansman desteği, bu dengenin yeniden sağlanması icin verildi. Bu yolla uretim kaybı yaşanmadı. Eğer hane halkına satın alma gucu aktarılmamış ve reel sektore finansman kolaylığı sağlanmamış olsaydı 3'uncu ceyrekte ekonomik buyume olmazdı. Tam da CHP'nin başını cektiği muhalefetin istediği bir tablo ortaya cıkardı. 3'uncu ceyrekteki yuzde 6,7'lik buyume oranıyla bazı cevremize rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Bunlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz. Merak etmeyin, gelecekteki talep yerli yerinde duruyor. Biz o taleple heyecan verici buyume rakamlarına hep birlikte şahit olacağız inşallah."