
Ateist, ateizm duşuncesini savunan kişilere verilen genel bir addır. Ateistler, yalnızca tek bir dine değil, tum dillere karşı inancı olmayan kişilerdir. Ateizmi savunan kişiler yanızca dinlere değil; ayrıca ruhsal/spirituel varlıklara, metafizikle ilgili inanclara ve icinde dini barındıran herhangi bir inanca da inanmazlar. Peki kapsamlı olarak kimlere ateist denir? Ateizm nedir? TDK'ya gore Ateist ve Ateizm ne anlama gelir?
[h=3]ATEİZM NEDİR?[/h]Ateizm, Tanrı ve tanrısal inancın reddedilmesidir. Ateizm gercekliğin din ile aranmasına ve acıklanmasına tamamen karşıdır. Bir felsefi duşunce akımı olan Ateizm, tanrıları, ruhsal varlıkları, metafiziki inancları ve butun dinleri reddeder. Ateizm, zannedildiği gibi yalnızca dini baz almaz. Ateistlerin karşı oldukları kavram tanrı yani yaradan kavramıdır. Yani Muslumanlık, Hristiyanlık, Musevilik gibi hicbir din Ateizm'in konusu değildir. Herhangi bir dine karşı cıkma ya da reddetme gibi bir durum soz konusu değildir. Burada soz konusu olan kavram herhangi var olan tum metafizik kavramlarına karşı olmaktır.
Yani kısacası, Ateizm tanrıya inanmamak ya da tanrının varlığını reddetmek olarak değil, zaten hali hazırda herhangi bir tanrı ya da yaratıcı olmadığına emin olmak, inanmak olarak sozlukte yer alır. Ateizm insanların kafasında bir inanc olarak yer almaktadır. Bu tamamen yanlıştır. Ateistlik kesinlikle bir inanc değildir. Hatta tamamen bunu reddeder. Ateizm bir inanc ya da bir dinin varlığını reddeden felsefi bir goruş, bir bakış acısı ve bir duşuncedir.