EMNİYET Genel Mudurluğu, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) alınacak 8 bin oğrenci icin on başvuruların 8-21 Aralık 2020 tarihleri arasında online olarak gercekleştirileceğini duyurdu.
EGM'den yapılan yazılı acıklamada, Polis Akademisi Başkanlığı bunyesinde eğitim veren POMEM'in, onlisans ve lisans mezunu adayların başvurularını onumuzdeki gunlerde kabul edeceği bildirildi. 27'nci donem polis meslek eğitim icin POMEM'lere onlisans ve lisans mezunlarının başvurabileceği belirtilerek, "Onlisans ve lisans mezunları ile birlikte Yuksekoğretim Kurulu (YOK) tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yuksekoğrenim kurumlarında eğitim gormuş adaylar da başvuru yapabilecek. 2'nci donem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, onlisans mezunu bin 360 erkek, 240 kadın aday olmak uzere toplam 8 bin oğrenciden oluşacak. On başvurular 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı'na ait www.pa.edu.tr adresinden online olarak gercekleştirilecek" denildi.

KPSS ŞARTI ARANACAK01 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olan adayların başvuru yapabileceği kaydedilen acıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Adaylarda OSYM tarafından lisans mezunları icin yapılan 2019 veya 2020 yılı Kamu Personeli Secme Sınavlarının birinden P3 puan turunden en az 60,00 ve uzeri puan; şehit veya vazife malulu eş veya cocuklarından ise 2019 veya 2020 yılı Kamu Personeli Secme Sınavlarının birinden KPSS P3 puan turunden en az 48,00 ve uzeri puan, onlisans mezunları icin yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Secme Sınavı P93 puan turunden en az 65,00 ve uzeri puan; şehit veya vazife malulu eş veya cocuklarından ise 2020 yılı Kamu Personeli Secme Sınavı KPSS P93 puan turunden en az 52,00 ve uzeri puan almış olmaları şartı aranacak. Oğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Mudurluğu tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak goreve başlayacak. Sınava ilişkin giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden ilan edilecek."