CANAKKALE merkezine bağlı Kirazlı bolgesinde faaliyet gosteren Doğu Biga Madencilik şirketi, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim goren oğrencilere bir yıllık internet ve tablet hediye etti.
Doğu Biga Madencilik, uzaktan eğitim surecinde derslerini aksatmadan izleyebilmeleri icin komşu koylerdeki oğrencilere bir yıllık internet paketiyle birlikte tablet hediye etti. 2012 yılından bugune 700'un uzerinde eğitim bursu ile cocuklara ve ailelere destek veren firmanın temsilcileri ve koy muhtarlarının ortak organizasyonuyla tablet dağıtıldı. Tabletlerini kurum yetkilileri ve koy muhtarlıklarından teslim alan oğrenciler, buyuk mutluluk yaşadı.
Doğu Biga Madencilik firması, 2010 yılından bu yana yore koylere temiz, surdurulebilir su sağlayacak goletin inşası, sağlık konteyneri, eğitim ve oğretim fırsatlarının desteklenmesi, geleneksel koy hayırları, yerel onemli gun ve etkinliklere katkı, yerel spor takımları ve milli atletlere sponsorluk sağlanması, koylerde alt yapı ve ust yapı calışmalarının desteklenmesi, ulaşım alt yapısının desteklenmesi, geri donuşum konteynerlerinin koylere yerleştirilmesi, yangın onleme ekipman desteği, hatıra ormanı gibi pek cok calışma gercekleşti.Eğitim alanında ise oğrenci bursları, uzaktan eğitim alt yapısı, bolgedeki okulların tadilatı, eğitim materyalleri temini gibi duzenli destekler sağlayan kurumun yetkilileri, yeni projelerle desteklerini surdureceklerini belirtti.