OPEC ve muttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ grubu Ortak Bakanlık İzleme Komitesi'nin (JMMC) toplantısında, uygulanmakta olan uretim kısıntılarının, 2021 yılında hangi duzeylerde surduruleceği konusunda anlaşamadı.
Toplantıdan yansıyan haberlere gore, Kazakistan uretim kısıntıları uygulamasının 2021 yılına sarkmasına karşı cıkarken, Birleşik Arap Emirlikleri, uretim kısıtlamasının nasıl ve ne kadar sureli olması gerektiğine ilişkin bir goruş oluşturmadığını belirtti.

OPEC'in bakanlar duzeyindeki toplantısı Pazartesi gunu yapılacak. OPEC cevrelerinden basına yansıyan haberlere gore, OPEC+ Grubu'nda uretim kısıntılarının 2021 yılının başında iki ya da uc ay daha uzatılmasına ilişkin goruş hakim olsa da, bu konuda henuz bir karar alınmış değil.Irak Petrol Bakanı İhsan Abdul Cabbar da, Pazar gunu yaptığı acıklamada, OPEC'in toplantısında, uretim kısıntısı anlaşmasından muafiyet istemeyeceklerini soyledi. Cabbar ayrıca, 2021 başlarında hampetrol fiyatlarının varil başına 50 dolara yukselmesinin beklendiğini vurguladı. Aşıya ilişkin gelişmelerle yukselen talep umutlarına bağlı olarak Brent 49 doları, Batı Teksas petrolu du 45 doları gordu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Yeni kısıtlamalar gelecek mi? Gozler bugun gercekleşecek Kabine toplantısındaCHP'li yoneticinin tacizine uğrayan genc kızın tuyler urperten ifadesi ortaya cıktıGoruntu İstanbul'dan! Sosyal medyadan tek ses yukseldi: Harekete gecin
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı