DENİZLİ'nin Bozkurt ilcesinde fabrika işcisi Hakan Başkaya'nın (32), 13 yıl once bir oyuncak aracla başladığı koleksiyonundaki model otomobil sayısı 600'e ulaştı. Evindeki odasının buyuk bolumunu model otomobillerle kaplayan Başkaya, "Belki bu oyuncakların gercek hallerinden 1 tane bile alamam ama ben onlara sahip olduğum icin kendimi cok zengin hissediyorum" dedi.
Bozkurt ilcesi Alikurt Mahallesi'nde yaşayan ve bir cimento fabrikasında işci olarak calışan Hakan Başkaya, model otomobil tutkusu ile dikkat cekiyor. Kentteki bir alışveriş merkezinde 19 yaşındayken beğendiği bir model otomobili satın alan Başkaya, daha sonra model otomobillere ilgi duymaya başladı. Maaşının bir bolumunu hobisine ayıran Başkaya'nın koleksiyonundaki model otomobillerin sayısı her gecen yıl artarak 600'u buldu. Başkaya, 13 yılda onemli bir model arac koleksiyonunun sahibi oldu.

MODEL ARABALARINA GOZU GİBİ BAKIYORBir koleksiyoner gibi Turkiye'nin farklı kentlerine giden Başkaya, maket arabalar satın alarak koleksiyonunu zenginleştirmeye devam ediyor. Ailesiyle birlikte yaşadığı evdeki odasına arabaları icin dolap yaptıran Başkaya, irili ufaklı otomobillerini ozenle yerleştirdiği raflarda sergiliyor. Rengarenk, birbirinden farklı model ve turlerde model otomobillerin bulunduğu oda, adeta bir muzeyi andırıyor. Her akşam işten geldikten sonra once odasına giren Başkaya, otomobilleriyle ilgileniyor. Model arabalarına gozu gibi bakan Başkaya, duzenli olarak raflardaki otomobilleri temizleyip bakımını yapıyor.'100 BİN LİRA DA VERSELER KESİNLİKLE SATMAM'Koleksiyonunun kendisi icin paha bicilemez olduğunu belirten Başkaya, "Bu tutku adeta bende bir hastalık haline donuşmeye başlayınca odamın bir bolumunu maket arabalara ayırdım. Bazen bir sandalye alıp, saatlerce onları izliyorum. Hayattaki en buyuk zevkim maket arabalar. Maket arabalarıma paha bicemiyorum. Hic satmayı duşunmedim. Cok kez teklif geldi ama hep geri cevirdim. Şu an koleksiyonumun değeri 30-35 bin lira. 100 bin lira da verseler kesinlikle satmam. Cunku bu benim icin bir yaşam tutkusu haline geldi" dedi.'KENDİMİ COK ZENGİN HİSSEDİYORUM'Boyle bir koleksiyona sahip olduğu icin gururlu olduğunu ifade eden Başkaya, "14 yıl once bir alışveriş merkezinde hep istediğim ama alamayacağım bir otomobilin maketini alarak başlayan bu tutku, şu an koleksiyon haline geldi. Bu maket arabalar, gerceklerinin bire bir kucultulmuş hali. İzmir, Manisa, Samsun, Mersin gibi bircok şehre gidip maket araba aldım. Kendimi luks araba garajım varmış gibi hissediyorum. Butun boş vakitlerimi bunlara ayırıyorum. Belki bu oyuncakların gercek hallerinden 1 tane bile alamam ama ben onlara sahip olduğum icin kendimi cok zengin hissediyorum" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]CHP'li yoneticinin tacizine uğrayan genc kızın tuyler urperten ifadesi ortaya cıktıYeni kısıtlamalar gelecek mi? Gozler bugun gercekleşecek Kabine toplantısındaMasterChef'ten diskalifiye edilen Uğur, "Affedin" diyerek hungur hungur ağladı
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Deniz TOKAT