Acık oturum programlarına da konuk olan Prof. Dr. Ersin Goğuş en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki Prof. Dr. Ersin Goğuş kimdir, nereli, kac yaşında, doğum tarihi ne, ne iş yapıyor, mesleği ne?
[h=3]PROF. DR. ERSİN GOĞUŞ KİMDİR?[/h]Prof. Dr. Ersin Goğuş, Sabancı Universitesi Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesi Oğretim Uyesi, astrofizikci. Prof. Dr. Ersin Goğuş oğretim uyesi olmasının yanı sıra ayrıca bilim akademisi uyesidir.

Prof. Dr. Ersin Goğuş, ODTU Fizik Bolumu'nden mezun olmuştur. Bu bolumden mezun olduktan sonra NASA Marshall Uzay ve Havacılık Merkezi'nde yuruttuğu araştırmalarla doktora derecesini almıştır. Amerikan Ulusal Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi ve Sabancı Universitesi'nde calışmalarını surdurdu. Ersin Goğuş, yuksek enerji astrofiziği alanında, notron yıldızları, gama ışını patlamaları ve guneş sistemi dışındaki gezegenler konularında araştırmalar yapmaya devam etmektedir.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Artan vakalar sonrası gozler Kabine toplantısına cevrildi! İşte masadaki konularTarihi zaferin ardından Beşiktaş'tan F.Bahce'ye olay yaratacak uc gonderme birdenDışarıdan eve gelen anne ve baba, 17 yaşındaki kızlarını korkunc halde bulduProf. Dr. Ersin Goğuş, bilimsel calışmalarının dışında, temel bilim eğitiminde astronominin rolu ve astronominin eğitime entegrasyonu konularında oğretmenlere yonelik eğitim programları duzenlemektedir. 2004 senesinde Turkiye Bilimler Akademisi tarafından Genc Bilim İnsanı Odulu'nu kazandı. 2008 yılında TUBİTAK Teşvik Odulu'nu, 2012 yılında FABED Eser Tumen Ustun Başarı Odulu'nu aldı. Bilim Akademisi'nin asli uyesi.