Katar, Somali'deki 57 bin 600 cocuğun temel eğitim alması amacıyla Mogadişu yonetimiyle mutabakat zaptı imzaladı.
Katar Kalkınma Fonundan yapılan yazılı acıklamada, Somali Eğitim Bakanlığı ile ulkedeki 5 vilayette toplam 57 bin 600 cocuğun eğitimi icin mutabakat zaptı imzalandığı duyuruldu.

Acıklamada, Katar'ın girişimiyle yurutulen "Eğitim Her Şeyden Once Gelir" projesi kapsamında imzalanan mutabakat zaptıyla, "ilerleyen yaştaki cocukların temel eğitime ulaşabilmeleri icin himaye edilmeleri ve oğretmenlerin kapsamlı eğitim icin kapasitelerinin geliştirilmesinin" hedeflendiği belirtildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Artan vakalar sonrası gozler Kabine toplantısına cevrildi! İşte masadaki konularTarihi zaferin ardından Beşiktaş'tan F.Bahce'ye olay yaratacak uc gonderme birdenMevsimsel grip ile koronayı karıştırmayın! Bakanlık, en belirgin farkları paylaştıKatar Kalkınma Fonu Başkanı Halife bin Casim el-Kevari, anlaşmanın Katar devletinin kardeş Somali halkına olan bağlılığını gosterdiğini ifade etti.
"Eğitim Her Şeyden Once Gelir" projesinin İdari Muduru Fehd Hamad es-Sıleyti ise projenin ilkoğretim doneminde eğitim alamayan cocuklara yonelik olduğuna dikkati cekti. Sıleyti,, ulkedeki istikrarsızlık, evsiz kalma, sosyal dışlanma ve yoksulluk nedeniyle eğitim imkanından mahrum kalan 57 bin 600 cocuğa eğitim sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serdar Bıtmez