Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, Onder İmam Hatipliler Yuksek Oğrenim Oğrenci Yurdu'nu ziyaret etti. Başkan Gurkan Onder İmam Hatipliler Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen ile bir araya gelerek, yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldı.
Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, Malatya'da faaliyet gosteren Onder İmam Hatipliler Yuksek Oğrenim Oğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek yurtta yapılan calışmalar hakkında bilgiler aldı. Oğrenci Yurdu'nda yatakhane, konferans salonu, derslikler, kutuphane ve yemekhanede yapılan yenileme calışmaları hakkında bilgiler alan Başkan Gurkan'a Onder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen'de eşlik etti. Gurkan'ın oğrenci yurduna yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren Dernek Başkanı Abdurrahman Taşkesen, Başkan Gurkan'ın maddi manevi her anlamda desteklerini hissettiklerini soyledi. Taşkesen, "Buyukşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gurkan'ı, Onder İmam Hatipliler Yuksek Oğrenim Oğrenci Yurdu'nda ağırladık. Kıymetli başkanımız pandemi doneminde de olsa en azından yurtlarımızın genel durumu ve surecleriyle ilgili bilgi almak uzere bizleri ziyaret ettiler kendilerine teşekkur ediyoruz. Sayın Başkanımızın eğitimci olması, insana dokunması, bu tarz sosyal faaliyetleri onemsemesi şehrimiz acısından ciddi bir kazanım. Belediyeciliğin asli gorevleri yanında bu tarz sosyal, kulturel, eğitim faaliyetlerine omuz vermesi sahada calışan STK'lar olarak ciddi bir şansa ve imkana sahibiz. Eğitime Destek Platformu İl Koordinasyon Toplantımız vardı. Sayın Başkanımız oraya da teşrif ettiler. Toplantımızda da duygu ve duşuncelerini ifade ettiler. İnsana dokunmanın ne kadar kıymetli bir şey olduğunu, geleceğin doğru planlanması adına doğru insanların yetişmesi gerektiğinin vurgusunu ozellikle belirttiler. Bizde bu manada sahada faaliyet yuruturken her zaman maddi ve manevi desteklerini yanımızda hissediyoruz. Ziyaretleri dolayısıyla Sayın Başkanımıza teşekkurlerimizi sunuyorum" dedi.
Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, mekanların, imkanların, fırsatların ve her turlu materyallerin oğrencilerin kullanımına sunulmasının onemli olduğu belirtti. Gurkan, "Onder İmam Hatipliler Yuksek Oğrenim Oğrenci Yurdu'nun Battalgazi Belediye Başkanlığı yaptığımız donemde de gerek bakım ve tamiratıyla ilgili gerek epey bir mesafe almıştık o surede de katkıda bulunduk. Bu tur platformlar, bu tur dernekler bu tur sosyal eğitim kurumları hakikaten vatandaşlarımızın cocuklarını en iyi şekilde en iyi ortamda eğitim ve oğretim gormesi noktasında gayret gosteriyorlar. Bu gayret ve cabalarından dolayı Onder İmam Hatipliler Yuksek Oğrenim Oğrenci Yurdu Derneği başkanımıza teşekkur ediyorum. Kendileriyle yakın calışma icerisindeyiz. Eğitim Platformunda kapalı devre sistemle tele konferans şeklinde daha once bir araya geldik. Ozellikle Malatya'nın eğitim sorunları, eğitimin onundeki engeller ve eğitimin daha verimli, etkili olmasın noktasında neler yapılabilir bu konuda oluşan platformda bizde duşuncelerimizi ifade ettik. Mekan, fırsat, imkan şeklindeki değerlendirmeyi yapılan toplantıda da ifade ettim. Yurdumuzu gezdiğimizde 350 kişilik konferans salonunu gordum. Konferans salonunda ozellikle butun eğitim platformunun uyeleri ve bu konuda destek almak isteyen, buradan yararlanmak isteyen insanların bu alanın kapılarının acık olduğunu yetkililer ifade ediyor, bizde aynı şekilde ifade ediyoruz. Mekanlarımızın, imkanlarımızın, fırsatlarımızın ve oğrenim materyallerinin hangi kuruma ait olursa olsun oğrencilerimizin kullanımına sunmamız bizim temel gorevlerimizden biri olması lazım. Dolayısıyla biz geleceğimize nedenli guvenle bakmak istiyorsak geleceğe guzel, ihtiyac duyacağı teknolojik birikimlere haiz oğrenciler yetiştirmemiz lazım. Eğer muasır medeniyetin uzerine cıkmak istiyorsak, geleceğimizi emin insanların eline bırakmak istiyorsak o insanları bugunden guzel yetiştirmek gibi yukumluluğumuz ve sorumluluğumuz var. Onder İmam Hatipliler derneğimizde bunu yapıyor ve gonullu yapıyor. Bir maaş karşılığı olmadan sadece Allah rıza icin cocuklarımızın daha iyi yetişmesi icin hem kendilerine hem ailelerine hem topluma hem ulkeye hem de insanlığa faydalı olmaları icin gayret gosteriyorlar. Bu cabalarından dolayı dernek başkanımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]RTUK, Turk ordusuyla ilgili tepki ceken sozlerin kullanıldığı yayın icin inceleme başlattıCinsel icerikli videolarını satan genc modelin para kazanma yontemi mide bulandırdıEfsane boksor, 54 yaşında ringlere dondu! Macı kazanamasa da aldığı ucret dudak ucuklattıKaynak: İhlas Haber Ajansı