3 Aralık Dunya Engelliler Gunu nedeniyle yuzlerce bisikletli farkındalık etkinliğine katıldı. Sessiz Cığlık Bisiklet Etkinliği'ne katılan bisikletliler Şişli'den Uskudar'a kadar 16 kilometre pedal cevirdi.
İstanbul Yeni Yuzyıl Universitesi ve Barikat Film Atolyesi Derneği, Uluslararası Barikat Film Festivali kapsamında Sessiz Cığlık Bisiklet Etkinliği duzenledi. Şişli'de başlayan etkinlik Uskudar'da son buldu. Farkındalık yaratmayı amaclayan etkinliğe yuzlerce bisikletli katıldı.
"BEYİNLERDE OLUŞAN BARİKATLARI KIRMAK İCİN HAYATA PEDAL CEVİRİYORUZ"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]RTUK, Turk ordusuyla ilgili tepki ceken sozlerin kullanıldığı yayın icin harekete gectiColde keşfedilen gizemli metal blok paniğe neden olmuştu! Geldiği gibi ortadan kaybolduEfsane boksor, 54 yaşında ringlere dondu! Macı kazanamasa da aldığı ucret dudak ucuklattıBarikatsız bir dunya icin pedal cevirdiklerini belirten Uluslararası Barikat Film Festivali Başkanı Huseyin Nacar, "Gorme engelli bireylerin hayata pedal cevireceği bir etkinlik. Gorme engellilerin de bisiklet surduğunu ve hayatın icinde aktif bireyler olarak yer edindiğini gostermeyi amaclıyoruz. Bugun de beyinlerde oluşan barikatları kırmak icin hayata pedal ceviriyoruz. Biz barikatsız bir dunya icin duş kuruyoruz. Hedeflerimiz cok buyuk. Pandemi biterse Kanada'dan Amerika'ya engelli hakları icin pedal cevireceğiz" dedi.
"ENGELLİ BİREYLERİN SESSİZ CIĞLIĞI OLMAYI AMACLIYORUZ"
Engelli bireylerin sessiz cığlığı olmayı amacladıklarını soyleyen İstanbul Yeni Yuzyıl Universitesi Sağlık, Kultur, Spor Daire Başkanı Dr. Oğretim Uyesi Perihan Eren Bana, "Etkinliğimiz ile engelli bireylerimizi destekliyoruz. Engelli bireylerin sessiz cığlığı olmayı amaclıyoruz. Barikat Sanat Atolyesi ile yaptığımız iş birliği cercevesinde bugun 300 bisikletciyle bisiklet korteji duzenliyoruz. Kortejimiz Şişli'den başlayacak ve Uskudar'da son bulacak. Engelli bireyler gayretlerinin boşa olmadığını bilsin. Bizler her platformda onların yanındayız" diye konuştu.
"ENGELLERİ AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Engelli bireylere karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiğini soyleyen gorme engelli Kenan Demir, "Bu tip etkinliklere elimizden geldiği kadarıyla katılmaya calışıyoruz. Engelli bireyler olarak bizleri en cok erişimimize uygun olmayan alanlar zorluyor. Bu surecte vatandaşlarımızın engelli bireylere karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.
Gorme engelli Ali Cavdar ise "Uzun yıllardır duzenli olarak katıldığımız bir etkinlik. Engelli bireyler olarak gunluk hayatımızda karşılaştığımız engeller cok fazla. Ama bizler toplumla ortak payda belirleyerek bu engelleri aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Esma MURAT