Malatya Buyukşehir Belediyesi yaptığı hizmet ve yatırımların kalitesini artırmak icin arac ve makine parkına 29 arac ve iş makinası daha kazandırdı.
Malatya Buyukşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) arac filosuna dahil edilen araclarla birlikte Buyukşehir Belediyesi sahadaki gucune guc kattı. Malatya Buyukşehir Belediyesi, MASKİ bunyesinde kullanılacak araclar icin Buyukşehir Belediyesi Hizmet Binası onunde bir toren duzenlendi. Buyukşehir Belediyesi, arac parkında 88 adet mevcutta kiralık arac ve iş makinesi bulunan MASKİ'nin kiralama usulune son vermek ve maliyeti en aza indirmek adına arac parkını yenilemeye devam ediyor. Buyukşehir Belediyesi hizmet binası onunde duzenlenen torenle 13 adet kazıcı-yukleyici, 9 adet 4x4 Duster Arazi(binek) arac, 3 adet su tankeri, 4 adet ekskavator MASKİ'nin arac parkına dahil edildi.
Buyukşehir Belediyesi Hizmet Binası onunde gercekleştirilen torene, Vali Aydın Baruş, AK Parti MKYK Uyesi ve Malatya Milletvekili Bulent Tufenkci, AK Parti MKYK Uyesi ve Malatya Milletvekili Oznur Calık, AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, AK Parti Battalgazi İlce Başkanı Basri Kahveci, AK Parti Yeşilyurt İlce Başkanı Muhammed Emin Yalcınkaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ozlem Pelitoğlu, AK Parti Genclik Kolları Başkanı Omer Akın, AK Parti İl ve İlce Yonetim Kurulu Uyeleri, MASKİ Genel Muduru Yaşar Karataş, Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, şube mudurleri ve muhtarlar katıldı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]RTUK, Turk ordusuyla ilgili tepki ceken sozlerin kullanıldığı yayın icin harekete gectiEfsane boksor, 54 yaşında ringlere dondu! Macı kazanamasa da aldığı ucret dudak ucuklattıColde keşfedilen gizemli metal blok paniğe neden olmuştu! Geldiği gibi ortadan kaybolduYeni aracların hizmet alım toreninde acılış konuşmasını yapan MASKİ Genel Muduru Yaşar Karataş, goreve geldiklerinde MASKİ bunyesinde bulunan 307 kiralık arac sayısını 88'e duşurduklerini belirtti. Karataş, "Malatya il geneli yani 12 bin 313 Km2 icerisinde mevcutta bulunan butun yerleşim alanlarının her tarafında MASKİ olarak varız. Hem alt yapı hizmetleri hem de işletmesi olarak şuan kurumsal olarak ciddi bir kapasiteye ihtiyacımız vardı. Bu hizmetleri yaparken en ihtiyac duyduğumuz arac ve gerec ile birlikte iş makineleri. Buyukşehir Belediye Başkanımız goreve geldikten sonra MASKİ bunyesinde calışan 307 aracımızı başkanımızın talimatları doğrultusunda kiralık arac olarak 88'e duşurduk. Halen 88 arac olarak hizmet veriyor. Bizim işimiz sadece bir sure ile sınırlı değil. Malatya var oldukca, bu hizmetler var oldukca bizim faaliyet gostermemiz gerekiyor. Dolayısıyla taşıma suyla değirmenin donemeyeceği bilinciyle Sayın Başkanımıza durumu arz ettiğimizde, kurumsal bir yapıya sahip olmamız gerektiğini anlattığımızda kendileri ciddi bir irade gostererek, gelirlerin azaldığı, sıkıntıların yaşandığı bir surecte bizlere sağlamış olduğu yaklaşık 34 milyonluk bir kaynakla bu aracları almamız talimatını verdiler. Alımını gercekleştirdiğimiz aracların ilk etabı olan 41 aracı Ağustos ayında yaptığımız bir torenle hizmete aldık. Bugunde 29 aracımızı teslim alarak hizmete sunacağız. Aracların maliyet hesabını yaptığımızda kiralık araclara odediğimiz aylık rakamla yaklaşık 30 ayda aldığımız aracların maliyetini amorti edeceğimiz hesapladık. Bundan dolayı Sayın Başkanımıza kurumum adına şukranlarımı arz ediyorum. Başkanımız bizlere iki yıl icerisinde alt yapı ile ilgili butun sorunları bitirme talimatını verdi. Bolgede yapmış olduğumuz calışmalar sonucunda 2020 yılında pandemiye rağmen coğu işimizi yılsonuna kadar bitirmenin gayreti icerisindeyiz. Esas buyuk hedefimiz 2021 yılında buyuk yatırımlar yapmak. Sayın Başkanımızın ozellikle finansman kaynağını hazırlayıp bize sunduğu 314 milyonluk 151 projeyi 2021 yılında yapmak icin planladık. 2021 yılı sonuna kadar belirlediğimiz hedefin yuzde yuzunu gercekleştirme gayreti icerisinde olacağız. Bu anlamda yeni hizmete aldığımız araclarımızın Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
MASKİ tarafından alınan aracların vatandaşların hizmete ve ihtiyaclarının karşılanmasına daha cabuk katkı sunacağını belirten AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise "Hizmet alımı gercekleştirilen ve MASKİ tarafından kullanılacak olan yeni araclarımızın Malatya'mıza, Malatyalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Malatyalıların hizmete daha cabuk kavuşması, ihtiyaclarının daha cabuk karşılanması anlamında cok buyuk katkı sunacağına inandığım araclarımızın daha onceden alınan araclarla beraber Malatya'mıza guzel katkılar sunacağına canı gonulden inanıyorum. Başta Buyukşehir Belediye Başkanımız olmak uzere emeği gecen tum arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan da, hizmete alınan aracların iki, uc yıl icerisinde kendisini amorti edeceğini belirtti. Gurkan, "Bizler 31 Mart'ta yapılan secimlerde goreve geldikten sonra gerek şirketlerimizde gerek Buyukşehir bunyesinde bulunan araclarımızın yenilenmesi noktasında ilgili birimlere gerekli gorev dağılımı ve talimatları verdik. Şuanda arac yenileme noktasında dorduncu torenimizi gercekleştiriyoruz. Bundan sonrada araclarla ilgili hizmet alımlarımız devam edecek. Goreve geldiğimizde 307 kiralık aracımız bulunmaktaydı. Hizmete alımını gercekleştirdiğimiz araclarımızla birlikte onumuzdeki 2021 yılında hicbir kiralık aracımızın kalmayacağını belirtmek istiyorum. Araclarımızın hepsinin kendimize ait oz malımız olan araclarımız olacağını ve iki bucuk uc yıl gibi bir zaman zarfında araclarımız kendi kendini amorti edecek. Mali disiplin diye tabir ettiğimiz bu yapıyı her kurum kendi icerisinde dizayn ederse hem paranın optimum kullanımı acısından hizmetin verimli, kaliteli ve nitelikli olması anlamında, şeffaf, berrak olması anlamında onemli bir calışmaya imza atılmış olur. Bizler sadece arac alımı ile ilgili değil, Malatya'mıza kazandıracağımız ve kazandırdığımız hizmetlerimizi de bir taraftan yurutmeye devam ediyoruz. Sadece yaptığımız hizmetleri ana başlık halinde sıraladığımız zaman yarım saatlik bir ana başlık devam ediyor. Biz yola cıktığımız zaman Malatya'mızı mazisine layık istikbale hazırlayacağız dedik. Cıktığımız bu yolda bize destek olan valimize, milletvekillerimize, hukumetimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bu anlamda şukranlarımı sunuyorum. Araclarımızın MASKi Genel Mudurluğumuze ve calışan arkadaşlarımıza, butun Malatyalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise konuşmasında Malatya'ya gelecek hizmetlerle Malatya daha yaşanılabilir bir kent haline gelecek dedi. Kahtalı, "MASKİ Genel Mudurluğumuz sadece Malatya merkezde değil toplam 13 ilcemizde butun alt yapıdan sorumlu genel mudurluk. Bu anlamda da hizmetlerin daha sağlıklı ulaşabilmesi icin yeni araclara, yeni yatırımlara ihtiyac var. Malatya'ya gelecek hizmetlerimizle inşallah Malatya daha yaşanılabilir bir kent haline gelecek. Cenabı Allah hizmete alınan aracların kazasız belasız bir şekilde hayırla Malatya'ya hizmet etmesini nasip etsin diyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti MKYK Uyesi ve Malatya Milletvekili Oznur Calık torende yaptığı konuşmada, MASKİ Genel Mudurluğunun icme suyu olmayan koy, kanalizasyonu olmayan koy, mahalle, ilce kalmasın diye 7/24 mucadele ettiğini soyledi. Calık, "Buyukşehir Belediyemizin hizmetlerinin devamını yapacak iş makinalarımızın bir kez daha alım torenindeyiz. Bugune kadar yaklaşık 140 arac alınmış ve yeni alınan araclarla birlikte toplamda yuzde 50'si iş makinası, yuzde 30'u ulaşım makinası, yuzde 20'si de hizmet aracı olarak Malatya'mıza ve Malatyalı hemşerilerimize, Malatya'nın var olan 13 ilcesiyle birlikte alt yapısını, yolları dahil olmak uzere hizmet sunacak. Sayın Buyukşehir Belediye Başkanımız makinalarımızı bir kez daha MASKİ Genel Mudurluğumuze teslim ediyor. Bu gorevi talimatlandıran Buyukşehir Belediye Başkanıma hassaten teşekkur ediyorum. İcme suyu olmayan koyumuz kalmasın, kanalizasyonu olmayan koyumuz, mahallemiz, ilcemiz kalmasın diye 7/24 mucadele ediyorlar. Bu mucadelede calışan arkadaşlarımıza destek verecek araclarımızın alınması cok onemli. Kira usuluyle yapılan hizmetler artık Belediyemizin ve MASKİ'nin aracları olarak hizmet verecek. Bu vesileyle Buyukşehir Belediye Başkanıma ve butun ekibine Malatya'mıza verdiği hizmetler icin canı gonulden teşekkur ediyorum" dedi.
Doğu ve Batı kolektorunun hayata gecmesiyle birlikte kırsal merkez mahallelerinin alt yapı sorununun giderilmiş olacağını ifade eden AK Parti MKYK Uyesi ve Malatya Milletvekili Bulent Tufenkci de, "Butun dunyada salgının etkisinin gorulduğu bir donem icerisinde Malatya Buyukşehir Belediyemizin yaptığı yaklaşık 34 milyonluk bu yatırım takdire şayan. Ticaretin kuculduğu ve dunyanın bu salgınla mucadele etme noktasındaki calışmalara hız verdiği bir donemde Turkiye ekonomisini yeniden bir atağa gecirme noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde girmiş olduğu yeni donem hamlesiyle birlikte inşallah bu salgının da etkilerini atlatacağız. İlimiz deprem bolgesi. Hem yapı stokumuzun yenilenmesi noktasında hem de alt yapımızın yenilenmesi anlamında MASKi'mizin calışmaları, belediyelerimizin calışmaları gercekten cok cok onemli. Doğu ve batı kolektorunu hayata gecirmekle birlikte inşallah kırsal merkez mahallelerimizin de alt yapısının onemli sorunlarını gidermiş olacağız. Bu anlamda Buyukşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ Genel Mudurumuze teşekkur ediyorum. Hizmete girecek aracların Malatya'mıza, Malatya insanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Vali Aydın Baruş da yaptığı acıklamada hizmete alınan yeni iş makinelerinde İŞ Kur ve Buyukşehir Belediyesi iş birliğiyle calışacak olan personele eğitimler verileceğini ve istihdama katkı sağlanacağını soyledi. Baruş, "Malatya cok geniş bir cevreye sahip. 800 bin nufuslu ama bu nufusun yaşadığı alan cok buyuk. Malatya'nın her bir koşesine sağlıklı alt yapı hizmeti oluşturmak icin etkin bir mekanizmaya, etkin işleyen bir yonetime ihtiyacımız var. MASKİ Genel Mudurluğu de bu calışmaları yaparken Malatya'nın dort bir tarafında hizmetleri etkin bir şekilde yurutebilmek icin iş makinalarına, araclara ihtiyac duyuyor. MASKİ Genel Mudurluğu'nun kendi malı olacak olması munasebetiyle bu araclar hizmetlerin verimliliğine cok katkı sağlayacak. Yeni araclar yerli ve milli sermayeden uretilerek temin edildi ki bu Turkiye'nin uretimine sanayileşmesine cok buyuk bir katkıdır. Bu acıdan da Buyukşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. İş makinelerinde calışacak kardeşlerimiz İŞ Kur ile işbirliği halinde Buyukşehir Belediyemiz tarafından eğitilecek ve istihdama yeni iş gucu katılacak. Boylece genclerimiz ozellikle Buyukşehir Belediyemizde iş sahibi olarak hanelerine ekmek goturme imkanına kavuşacaklar. Bu acıdan da Buyukşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. Hizmete alınan 29 aracla birlikte diğer butun aracların MASKİ Genel Mudurluğune, Buyukşehir Belediyemize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum" diye konuştu. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı