Canakkale'nin Biga ilcesinde, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadele kapsamında okul oncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitim uygulamasına gecildi.
İlce Kaymakamlığından yapılan acıklamada, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanan İlce Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, salgına karşı alınacak yeni tedbirleri goruştuğu duyuruldu.
Acıklamada, şu ifadelere yer verildi:
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Ucakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiCol tozları geliyor ama bu kez uyarı cok ciddi! "Vaka sayıları tahminden fazla artabilir"Sağlık Bakanı Koca, mujdeyi verdi: Koronavirus aşısı icin imzalar atıldı"Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yonetimi ve Calışma Rehberi'nde yer alan 'Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Cıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar' doğrultusunda, salgının ilcemizdeki seyri goz onune alınarak 30 Kasım Pazartesi gununden itibaren 4 Ocak 2021 tarihine kadar ilcemizde yuz yuze eğitim yapılan okul oncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime gecilmesine, uzaktan eğitim verilecek okul oncesi eğitim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Mudurluğunun 26 Kasım 2020 tarihli yazısında belirlenen uzaktan eğitim esasları doğrultusunda uzaktan eğitim yapılmasına, uzaktan eğitim yapılacak olan kurumların İlce Milli Eğitim Mudurluğu tarafından ilgili okul ve oğretmenlere resmi yazı ile duyurulmasına, uzaktan eğitim surecinin etkili ve verimli bir şekilde yurutulmesi ile ilgili iş ve işlemlerin Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yazıları doğrultusunda yapılmasına karar verildi. Kararlarımızla ile ilgili uygulamalarda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, sıralı/sorumlu amirlerce tum birimlerimizle koordinasyon ve işbirliği cercevesinde hareket edilerek gerekli tedbirlerin alınması ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna gore Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suc teşkil eden davranışlara ilişkin Turk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususuna karar verildi."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serten Akkaya