İstanbul'da, 1 Aralık-4 Ocak arasında resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-oğretimin uzaktan yapılmasına karar verildi.
İstanbul Valiliğinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun kararı ile 01.12.2020 itibariyle 04.01.2021 tarihine kadar ilimiz genelindeki resmi ana okulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında eğitim-oğretim uzaktan eğitim yoluyla surdurulecektir." ifadelerine yer verildi.
Paylaşımın ekinde yapılan acıklamada ise İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin bugun saat 15.30'da Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında toplandığı belirtildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Gozler Kabine toplantısında! Sokak kısıtlaması genişliyor, başka yeni tedbirler de varUcakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiYasakta dışarı cıkan genc, polisi gorunce telefona sarıldı! Aradığı arkadaşını da yaktıAcıklamada, koronavirus (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu duzeni acısından oluşturduğu riski yonetme, sosyal izolasyonu sağlama, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılma hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun onerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda bircok tedbir kararının alınarak uygulamaya gecirildiği kaydedildi.
Acıklamada, icerisinde bulunulan kontrollu sosyal hayat doneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler goz onunde bulundurularak hayatın her alanına yonelik uyulması gereken kurallar ve İcişleri Bakanlığının 18.11.2020 tarih ve 19161 sayılı genelgesi doğrultusunda bir takım yeni tedbirler uygulamaya konulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her tur ve seviyedeki eğitim kurumlarında 20 Kasım 2020-04 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitim-oğretim calışmalarına uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınmış, ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda ise resmi ve ozel tum anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gun yuz yuze eğitime devam edilmesi 20.11.2020 tarih ve 16988740 sayılı yazı ile 81 il valiliğine bildirilmiştir.
Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 27.11.2020 tarih ve 17375679 sayılı yazılarıyla, Covid-19 salgınının yerleşim yerlerindeki seyrine bağlı olarak resmi anaokulları ve anasınıfları icin 04 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime gecme kararının il/ilce hıfzıssıhha kurullarının goruşleri cercevesinde alınabileceği belirtilmiştir.
Bu kapsamda, Covid-19 salgınının seyri dikkate alındığında 01.12.2020-04.01.2021 tarihleri arasında ilimiz genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim-oğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla surdurulmesine, kaymakamlarımız ve ilgili kurumlarımızca konu hakkında gerekli hassasiyetin gosterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen cercevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına karar verilmiştir."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Semra Orkan