Polis Akademisi, 8 bin polis alımı yapacağını duyurdu. Polis olmak isteyen adayları ilk once başvuru işlemlerini gercekleştirecek, ardından polis olabilmek icin Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duzenlenen sınavlara girecek. 27. Donem POMEM alımı ilanı yayınlandı! 2020 Polis alımı ne zaman? Polis Akademisi 8 bin polis alımı yapacak!
[h=3]2020 POLİS ALIMI NE ZAMAN?[/h]Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine onlisans, lisans veya bunlara denkliği Yuksekoğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olanlardan 6.400 lisans (5.440 erkek ve 960 kadın),1.600 onlisans (1.360 erkek ve 240 kadın) olmak uzere toplam 8.000 oğrenci alımı yapılacak.

Alıma ilişkin esaslar ve sınav takvimi onumuzdeki gunlerde Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) acıklanacak.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Ucakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiKorona verileri her gun yeni rekor kırıyor! Vakalar ve vefatlar bir kritik eşiği daha aştı13 yıllık davada şok gercek! Eski milletvekili, 3 kız kardeşin babası cıktı[h=3]POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?[/h]POMEM 27. donem alımları icin başvuru tarihi belli olmadığı gibi başvuru koşulları da henuz netleşmedi. Ancak gecmiş alımlarında adaylarda aranan şartlardan bazıları şunlardır;
Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
On lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ulkeden alınan on lisans, lisans diplomaları YOK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)
Silah taşımaya veya silahlı gorev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yonetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek oğrencilerin en az 167 cm, bayan oğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)
Kasten işlenen bir suctan dolayı hukmun acıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla sureyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
Erkek adaylar icin intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa gore silahaltında bulunmamak.
Adaylarda, 30 yaşından gun almamak, lisans mezunları icin KPSS'lerin birinden P3 puan turunde en az (60,00) ve uzeri puan almak.